trzeba bylo kupic uzywke... dzialala by do tej pory..
ale uczymy sie na bledach![]()
trzeba bylo kupic uzywke... dzialala by do tej pory..
ale uczymy sie na bledach![]()
Milkyyyy - mam nadzieję, że masz rację, bo ja biorę używkę. Jak nie...
![]()
Skoro turbina sypie się raz za razem możę warto było by sprawdzić czy jest właściwie smarowana. Choć takie bez problemowe uznanie gwarancji też budzi wątpliwości czystości sumienia warsztatu który turbo regenerował
Mechanik spec od turbo stwierdził, że był przytkany przewód olejowy a i na turbinie luz był za duży łopatki od strony powietrza ocierały delikatnie o obudowe. Ponadto mówił, że jest dużo firm które źle regenerują, słabej jakości części montują, używki itd. Miał takie przypadki z firmą z Poznania gdy trzy razy co miesiąc wymieniał turbo bo padało aż wysłał gdzie indziej. On ma teraz jednego gościa we Wrocławiu sprawdzonego co dobrze robi i tylko u niego regeneruje i do tej firmy chciał wysłać ale zaryzykowałem raz jeszcze i podobno wyglądała nawet dobrze ale to czas pokaże. Poprzedni mechanik gwarantował, że wszystko przeczyścił i zrobił jak należy , serwis turbo też. I co.Może używka była by lepsza ale to też loteria. Ciężko z tymi mechanikami, serwisami a morale mają niskie i cuda różne robią. Na razie bella śmiga ok przejechałem ze 3 tyś kilometrów. Nie dymi, mało pali tylko troszkę jak by słabiej od 3 tyś obrotów jedzie ale teraz to raczej tej wartości nie przekraczam
![]()
155 1.8 TS 16V - kręci wysoko
166 2.4 JTD 10V - moc turbo, 146ti 2.0 TS 16Vhttp://www.youtube.com/watch?v=gjSVk...feature=relmfu