Witam wszystkich forumowiczów
Mam pewien problem, otóż przewody w mojej Belli są uszkodzone... I teraz pytanie, bo jest ich masa na allegro, jakie bedą pasować? Czy może ktoś na forum ma takie do sprzedania?
Z góry dziękuję za pomoc,
Pozdrawiam
Witam wszystkich forumowiczów
Mam pewien problem, otóż przewody w mojej Belli są uszkodzone... I teraz pytanie, bo jest ich masa na allegro, jakie bedą pasować? Czy może ktoś na forum ma takie do sprzedania?
Z góry dziękuję za pomoc,
Pozdrawiam
Jeżeli chodzi o sztywne to muszą być dopasowane bardzo dokładnie (długość, zagięcia). Elastyczne można mniej precyzyjnie. Ale tak czy siak tego nie kupuje się "na metry" tylko konkretny przewód jest w ściśle określone miejsce. Gość który sprzedaje takie elementy powinien dobrze wiedzieć które do czego i jakiego auta.
Przerabiałem ten temat w zeszłym roku; zamówiłem jeden przewód używany (poprzez aukcję) nie pasował, choć był od JTD, tyle, że 146...o tym gość nie wiedział. Mała oszczędność a sporo nerwów mnie to kosztowało. Zamówiłem u sprawdzonego sprzedawcy (ASO) komplet rur i wszystko działa. Jeśli chcesz zrobić to solidnie i na długo to kup nowe; spory wydatek ale na długie lata. A namiar na sprzedawcę-na priv.
Tak z ciekawości ile za komplet w ASO?
Są tam cztery przewody: najdroższy jest podwójny, sztywny, biegnący z nagrzewnicy, kosztował 320 zł, nastepny jest dzielony (sztywny/miekki/sztywny) wychodzi z kompresora i dochodzi do osuszacza-240 zł, kolejny wychodzi z chłodnicy klimatyzacji i dociera też do osuszacza-240 zł, i ostatni łączy chłodnicę ze sprężarką-kosztuje 130 zł. Ceny z zeszłego roku, a jeśli chodzi o ich przebieg to wzorowałem się na schematach z Epera.
Elementy sprowadzane z Włoch, gdzie każda część do 145 jest dostępna.