Olej zdecydowanie 5w40 a ja mam pytanie odnośnie filtra węglowego czy działa do końca żywota alfy a może warto zamontować normalny za węglowym
Olej zdecydowanie 5w40 a ja mam pytanie odnośnie filtra węglowego czy działa do końca żywota alfy a może warto zamontować normalny za węglowym
A możesz jaśniej?
Kto chce szuka sposobu,
kto nie chce szuka powodu.
155 V6 LPG-163 KM-była
156 V6 LPG-190 KM-była
147 2.0TS 150 KM Selespeed LPG.-była
166 2.0 V6 TB -215 KM- LPG-była
Giulietta 1.4 TB -207KM -LPG -jest
Lancia Delta 1.8 TBI 283KM -jest
a możesz uzasadnić dlaczego 10w40 a jeżeli chodzi o filtr nie dodałem że chodzi mi o filtr paliwa sory
Zależy jakie 5W40 - w teorii oleje 5W40 i 10W40 powinny mieć w wysokiej temperaturze identyczne właściwości, praktyka pokazuje, że jest różnie (np. Castrol), dlatego do naszych Alf lejemy wysokojakościowe 10W40 lub do ostrej jazdy 10W60, które to zapewniają najlepsze wskaźniki ciśnienia oleju, ważne dla poprawnej pracy wariatora, oraz zawierają dużo dodatków uszlachetniających. Polecam Valvoline MaxLife albo Motul 6100 Synergie. A filtrem paliwa w TSie jest siatka na pompie, zmieniana razem z nią i jest metalowa, a nie węglowa, węglowy to jest filtr powietrza do kabiny. I następnym razem, pisz składnie i ładnie, do cholery![]()
Z Alfą jak z kobietą... Żyć trudno, a zabić szkoda
witam
Ok, jeżeli zdemontujesz w alfie 145 prawe przednie nadkole bynajmniej w mojej znajdziesz filtr paliwa w kształcie prostokątnej puszki więc do cholery proszę o informacje co to jest jak nie filtr paliwa.
Pozdrawiam
A i dlaczego nie 5w a 10 w
"Do cholery" jedź do ASO i się zapytaj zamiast spamować forum kolejnymi tematami o filtrze paliwa i olejach...
Jemu chodzi o pochłaniacz oparów paliwa czy jakoś tak to się nazywa.
A filtra paliwa to sobie kolego poszukaj na przewodach paliwowych koło tylnego prawego koła, a jak masz wersję po ostatnim liftingu to filtr jest w pompie paliwa.