Ja bym sprawdził ten mikrostyk masowy w zamku klapy.
Ja bym sprawdził ten mikrostyk masowy w zamku klapy.
Alfa Romeo Brera 3.2 V6 JTS Q4
Wcześniej:
Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 8V 160KM
Alfa Romeo 156 Crosswagon Q4
Alfa Romeo 156 1.9 JTD 110CV
Alfa Romeo 147 2.0 16V Selespeed
Alfa Romeo Spider 916 1.8 16V
Alfa Romeo 166 3.0 V6
Alfa Romeo 147 1.9 8V JTD
Lancia Delta 1.8 8V
Alfa Romeo 156 SW 1.8 16V M1.5.5
Alfa Romeo 164 2.5 TD VM
Alfa Romeo 146 1.6 Boxer
Lancia Dedra Kombi 1996 1,6 MPI
Alfa Romeo 155 2.5 V6
Alfa Romeo 33 1.7 Boxer
Kolego Mikellino,
z tego co znalazłem w schematach elektrycznych u Ciebie za załączanie czasowe lampki w bagażniku odpowiedzialny jest tzw. moduł wielofunkcyjny którego głównym zadaniem jest sterownie podnośnikami szyb przednich. Moduł ten jest zlokalizowany na kanale przed dźwignią zmiany biegów.
Przewód wychodzący na lampkę z nogi nr 11 wtyczki B ma kolor czerwono/czarny.
Czy prawidłowo działa wyłącznik w klapie to widzisz na tablicy (gdy zapala się dioda otwartej klapy to jest O.K.).
Natomiast schowek jest zasilany przez bezpiecznik F5 10A na tablicy głównej pod kierownicą i nie ma nic wspólnego z oświetleniem bagażnika.
sprawdzales ta wiazke ktora idzie do klapy bagaznika??? sciagnij ta gume i zobacz czy nie ma przerwanych przewodow
No to ją kolego rozlep i zobacz. Przy zamykaniu przewody te ,,pracują" i całość się zagina to wszystko razy ilość zamykania i otwierania może spowodować złamanie przewodu i brak styku. Co ci pozostaje innego, najwyżej wyeliminujesz kolejną rzecz. Na marginesie mi również działało i już nie ale jakoś nie mam werwy do szukania przyczyny nie jest to niezbędne![]()
u mnie az 5 przewodow było urwanych
Witajcie, nie działa w mojej AR 166 2.0 TS 16V 1999 r. oświetlenie bagażnika. Żarówka dobra, oświetlenie wnętrza auta działa. W schowku również świeci. Czy oświetlenie bagażnika ma odrębny bezpiecznik? Popryskałem WD-40 do zamka w klapie i dalej nic. Co sprawdzać po kolei. Pomóżcie koledzy. Jak ewentualnie dostać się do zamka w klapie. Odpinam tapicerkę klapy, ale coś trzyma. A może wiecie, które kable można po drodze sprawdzić miernikiem. Mógłbym wkłuć się delikatnie i zobaczyć czy jest prąd. Szukać, gdzie się urywa.