Oryginały też się odkształcały. Np. w dogrzanych niewłaściwymi termostatami dieslach lub M-Jetach 16V wypuszczanych na osłonie bez 2 dziur...
Mam oryginalną (nr katalogowy 60681451) nie śmiganą do JTD/JTD M-Jet z fakturą na 498zł. Więc jak ktoś zaoferuje sensowną kwotę to mogę sprzedać.
Ew. blaszka z mojego podpisu (pasuje też do 147, bo ostatnio zakładałem do 150-konnego Multijeta).
Nie ma co dyskutowac, już jeden temat był o różnicach między osłonami plastikowymi a metalowymi. WIadomo, że gdyby nie tak wysoka cena, zapewne wypróbowałbym te metalową. Plastikowa się jak narazie sprawdza, od 7 miesięcy po zakupie nic sie nie dzieje
Ja jeżdżę z osłoną od kolegi Twardego ponad pół roku. Nie ma szans, żeby ta osłona przywaliła w miskę, prędzej samochód się zawiesi na tej osłonie na przeszkodzie i będziesz wisiał kołami przednimi w powietrzu. Doginaliśmy ją na kanale od spodu lewarkiem w centralnym punkcie pod miską, cały samochód się podnosił, a osłona nawet nie chciała drgnąć. Od kiedy z nią jeżdżę, nie boję się wjeżdżać w niepewny teren.