Niestety kolega nie odpowiada na priv'y
Niestety kolega nie odpowiada na priv'y
Witam,
mam Brere i ten sam problem do rozwiązanie - pytałem w ASO: oprócz kierownicy ze sterowaniem i programu potrzebna jest kontrolka instalowana tam gdzie radio - koszt ok. 900 zł
Michał
Cześć,
na 100% Kenwood ma taką opcję (trzeba dokupić przejściowkę). Mam u siebie i sterowanie z kierownicy działa zarówno telefonem (Bluetooth w Kenwoodzie) jak i muzyką. Ale Kenwood nie robi samych BT o ile wiem, musiałbyś wejść w ich cały system multimedialny. Ja mam model DNX8220BT i tego akurat nie polecam. Ogólnie jest to imponujący kombajn ze wszystkim chyba, czego można potrzebować w aucie, ale jak dla mnie podstawowa funkcja, czyli BT właśnie, działa do kitu.
Dlatego też mam pytanie, czy ktoś wie czy da się mieć niefabryczne radio/nawigację i działające Blue&Me? Bo u mnie Blue&Me przy podłączonym Kenwoodzie nie działa prawidłowo - nie słychać mnie, ani ja nie słyszę, ani nie działa sterowanie głosemBędę wdzięczny za każde podpowiedzi w tej sprawie!
Pozdrawiam Camil
Ja dorobiłem bluetootha : polutowałem kable z wtyczką modułu, dodałem moduł bluetootha dołożyłem mikrofon do lampki sufitowej i wszystko działa. Tylko mam niezgodność (inaczej brak) oprogramowania w bodykomputerze co objawia się "miganiem przebiegu kilometrów w zegarach , przegrałem raz oprogramowanie z innego bodykomputera ale licznik dalej mruga . Okazuje się że trzeba przegrać oprogramowanie z bodykomputera i równocześnie z współracującego z nim zestawu liczników.
Jeśli nie zmieniałeś tego kodu wcześniej, albo nie zmieniał go ktoś przed Tobą, to kod 1234. TUTAJ masz linka do instrukcji po Polsku do tego zestawu. Strona 29 dotyczy parowania urządzenia z telefonemMam nadzieję, że to pomoże.
Pozdrawiam Camil
Hmmmm... coś dziwnie ten link się wkleił. Oczywiście jest po polsku - kliknij TUTAJ, a potem wybierz polską flagę i po sprawie![]()
Pozdrawiam Camil