Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 46

Temat: Znacie zestaw głośnomówiący, który można zintegrować z przyciskami na kierownicy?

Użytkownik Znawca Avatar karmal
    Mieszka w
    Częstochowa
    Auto
    Maserati Ghibli S 3,0 410KM

Domyślnie

Cytat Napisał camil Zobacz post
    nie ma sprawy, cieszę się, że mogłem pomóc
    kilka rozmów.... super zadowolenie i przestał działać ;(
    no masakra:/
    obydwa telefony go nie znajdują a przez kilka rozmów nie było problemów .... ehhhh

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    Wawa
    Auto
    Różne Alfy... i nie tylko :)

Domyślnie

Cytat Napisał karmal Zobacz post
    kilka rozmów.... super zadowolenie i przestał działać ;(
    no masakra:/
    obydwa telefony go nie znajdują a przez kilka rozmów nie było problemów .... ehhhh
    hmmm... dziwne, sprawdź po pierwsze, czy ma włączoną widoczność Bluetooth? Ewentualnie spróbuj rozparować zestaw z telefonem, usunąć wzajemnie z pamięci i zparować ponownie? Tu już mi trudno powiedzieć co może być przyczyną...
    Pozdrawiam Camil

Mieszka w
    Częstochowa
    Auto

Domyślnie

hmmm... dziwne, sprawdź po pierwsze, czy ma włączoną widoczność Bluetooth? Ewentualnie spróbuj rozparować zestaw z telefonem, usunąć wzajemnie z pamięci i zparować ponownie? Tu już mi trudno powiedzieć co może być przyczyną...
    Wcześniej się świecił, teraz nic się nie świeci :/ muszę poczytać instrukcję

W instrukcji nic nie jest napisane naciskam wszystko co można i nie świeci się
    Chyba muszę w weekend rozebrać tapicerkę i zobaczyć czy tam coś się nie odłączyło :/
    Ostatnio edytowane przez karmal ; 14-09-2010 o 08:22

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    Wawa
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał karmal Zobacz post
    Wcześniej się świecił, teraz nic się nie świeci :/ muszę poczytać instrukcję

W instrukcji nic nie jest napisane naciskam wszystko co można i nie świeci się
    Chyba muszę w weekend rozebrać tapicerkę i zobaczyć czy tam coś się nie odłączyło :/
    dokładnie, albo się coś rozłączyło, albo coś padło, jeśli nie świeci... miejmy nadzieję, że to pierwsze i uda się rozwiązać bez problemów...
    Pozdrawiam Camil

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Amsterdam / Wodzisław Śląski
    Auto
    AR 159 2.4 Q4 Ti

Domyślnie

Witam ponownie :-)

Z lekkim opóźnieniem wracam do kwestii instalacji B&M w aucie. Pozostaje mi jednak parę kwestii:

Moje autko jest z początku produkcji tj. z 2005 roku, i jest wyposażone w radio które nie wspiera nawet MP3. Czy w związku z tym powinienem się spodziewać jakichś dodatkowych problemów czy może sam moduł jest kompatybilny z dowolnym modelem wbudowanego radia?

Jeżeli już jesteśmy przy radiach, czy da radę skonfigurować to tak żeby działało razem z oryginalną Nawigacją Connect Nav? Rozważam także zamianę Radia na Nawigację ze względu na obsługę MP3, i przyzwoite pokrycie map w najnowszych wersjach.

Dodatkowo wydaje mi się że po najnowszym lifcie dostępna jest nowa nawigacja kolorowa które może być kompatybilna z B&M, czy ktoś może to potwierdzić?

Czy macie może numery komponentów wchodzących w skład B&M?
    Wiem że trzeba:
    Moduł B&M
    Mikrofon wraz inną wersją lampki podsufitki z przodu
    Gniazdo USB / wyściółka schowka
    Okablowanie

Zapomniałem o czymś może? Jakiej ceny mogę się spodziewać jeżeli chciałbym kupić nowe komponenty?

Na koniec kwestia mrugającego licznika. Czy ktoś potwierdził że da się przeprogramować body i licznik tak żeby nie mrugało lub aktywować dodatkowe moduły oprogramowania body bez posiadania softu z innego auta które akurat jest skonfigurowane tak jak nasze tyle że z B&M (powraca tu kwestia wczesnego rocznika mojej Belli i obaw czy po mieszaniu przy sofcie body autko nie będzie marudziło)?
    Ewentualnie czy da radę zastosować trik z instalacji nawigacji w Stilo, gdzie instalowało opóźniacz który dawał Navi trochę czasu zanim odpaliła tak że uruchamiała się już po autodiagnostyce body komputera?

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    Wawa
    Auto

Domyślnie

Dla mnie osobiście brzmi to trochę abstrakcyjnie.... żeby nie powiedzieć, że jest awykonalne.

Niemniej jednak jestem bardzo ciekawy i szczerze kibicuję takim modyfikacjom, także powodzenia i daj znać jeśli się uda!
    Pozdrawiam Camil

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Jaworze
    Auto
    AR: 75 Busso/159 1,9Jtdm/ Fiat Coupe 2,0

Domyślnie

Noe9
    Jak ci już pisałem potrzebne jest radio które ma odpowiednie wejście (piny) po których idzie sygnał z blu@me do głośników (wyciszając radio), lampka nowa nie jest potrzebna tylko sam mikrofon (ale nie wiem czy można kupić go osobno) (mam trzy lampki każda ma miejsce na mikrofon) o oprogramowaniu ci pisałem

Mieszka w
    Częstochowa
    Auto

Domyślnie

dokładnie, albo się coś rozłączyło, albo coś padło, jeśli nie świeci... miejmy nadzieję, że to pierwsze i uda się rozwiązać bez problemów...

Zapalniczka - to był bezpiecznik

A bluetooth padł i nic się nie da zrobić nie wiem o co chodzi

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Auto
    AR 159 2.4 Q4 Ti

Domyślnie

Cytat Napisał bera5 Zobacz post
    Noe9
    Jak ci już pisałem potrzebne jest radio które ma odpowiednie wejście (piny) po których idzie sygnał z blu@me do głośników (wyciszając radio), lampka nowa nie jest potrzebna tylko sam mikrofon (ale nie wiem czy można kupić go osobno) (mam trzy lampki każda ma miejsce na mikrofon) o oprogramowaniu ci pisałem
    Nie wiesz może które modele Radia miały możliwość podpięcia centralki B&M?

A co z wtyczką USB? z tego co rozumię port był schowany w schowku?

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Auto
    AR 159 2.4 Q4 Ti

Domyślnie

Krótka wizyta w serwisie w Łodzi i standardowe "nie da się". Panowie nie chcieli się podjąć tematu nawet "po godzinach" ponieważ jak twierdzą trzeba nowe body (nie mogą/nie potrafią uaktualnić oprogramowania w obecnym) a że przy starym nawet po założeniu centralki B&M nie będzie działać... Znacie może kogoś z Łodzi bądź okolic kto by się był tego w stanie podjąć (włącznie z aktualizacją oprogramowania body i licznika)?