Pisałem oficjalnie do fiata - odpowiedz negatywna 1
Odkopię trochę temat
Jakiś czas temu drążyłem temat próbując okiełznać podłączenie MP3 i iPhone'a do Belli by nie być skazanym na odtwarzanie MP3 z płyt, tym bardziej że moje navi mapy ciągnie z płyt.
Rozważałem zakup Parrota MKi9200 (tym bardziej, że miałem go w Lybrze i byłem zadowolony) ale mi przeszło i poprzestałem na zakupieniu Loudlinka, który rozwiązał problem MP3 (z karty SD - 9 razy 99 utworów) oraz iPhone'a (wejście AUX).
Temat telefonu głośnomówiącego porzuciłem po próbnym użyciu wbudowanego slotu na kartę SIM na rzecz obsługującej dwa telefony słuchawki Nokia BH-90.
A teraz do rzeczy:
Parrot się chwali, że ma urządzenie nazywające się Unika służące do zintegrowania przycisków na kierownicy z zestawem MKi9200 (i chyba nie tylko z tym najwyższym modelem).
Dla ConnectNav bez Blue&Me jak znalazł.
Poniżej link do stosownej informacji:
http://dbinstall.parrot.com/compatib...model=36&ck=12
Dodam też, że mają polskiego dealera - amervox.com - strona jednak dość kulawo przetłumaczona.
Pozdrawiam
== Mr_Kain ==
Chłopcy to są w agencji towarzyskiej, my jesteśmy Młode Wilki (umiarkowanie młode hehe)
HW: AR 159 SW 1.9JTDM Q-Tronic 10'2007 + Loudlink | ThinkPad T440s i5 12G 256G | iPhone 4 | E55
To prawda, nie jest to rozwiązanie budżetowe... ale 159 to nie budżetowy Matiz lub Tico i chyba warto się skusić (oczywiście jeżeli rozwiązanie to jest potrzebne do szczęścia).
Pozdrawiam
== Mr_Kain ==
Chłopcy to są w agencji towarzyskiej, my jesteśmy Młode Wilki (umiarkowanie młode hehe)
HW: AR 159 SW 1.9JTDM Q-Tronic 10'2007 + Loudlink | ThinkPad T440s i5 12G 256G | iPhone 4 | E55
Ja u siebie nie mam Blue&me ani nawet odtwarzania mp3 w radiu, ale wiem że to radio ma tryb aux, więc rozumiem że też ma wyjście z tyłu "aux" - czy podłączał może ktoś radio np. z Iphone'm lub Ipad'em i jakie kable itp. są do tego potrzebne??
Trick może być stosowany z każdym nowym urządzeniem włączanym w istniejącą sieć CAN.Pozostaje opcja którą opisał kolega bera5 lub opcja 3 przeprogramowanie istniejącego body + licznik. Żeby to zrobić należy mieć zgraną zawartość pamięci z innego body i licznika lub znać adresy komórek w których w pamięci przechowywane są takie dane.Oczywiście jest to wiedza dla wtajemniczonych, wystarczy tylko wiedzieć w które drzwi zapukać.
Obwód opóźnienia kupisz tutaj:
http://cgi.ebay.pl/ws/eBayISAPI.dll?...fvi%3D1&_rdc=1
Powodzenia!
Ano drążę już temat od dłuższego czasu. W różne drzwi już pukałem narazie bez większych efektów... jeżeli znajdę trochę wolnego i jakiś wolny body komputer do zabawy sam się zabiorę chyba za rozkminianie tego tematu... myślę że zdobyta wiedza może sie przydać...
Problemem jest niestety czas i brak dostępu do sprzętu na chwilę obecną
AR 159 2.4 Q4, Ti '09 Sedan
Jeśli chodzi o podłaczenie iphona czy ipoda to wydaje mi się że jest specialy kit ktory to umozliwia tak sie sklada że posiadam coś takiego do bravo ale wydaje mi się że alfa posiada coś takiego w swojej ofercie akcesorii mogę to sprawdzić