Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Temat: jakie przewody zapłonowe do 155 1.8

ufty
    Gość

Domyślnie

Tu bardziej nie chodzi o wydanie tych pięniędzy a oto aby nie wydać ich na drogiego bubla. Co do sentehów to po przejrzeniu różnych forów dochodze do wniosku że powinny spokojnie zrobić 20 tyś. czyli starczą mi na rok i teraz pytanie czy kupująć kable za cene dwu czy trzykrotnie wyższą wytrzymaja one te dwu czy trzykrotnie większy przebieg bo jesli nie to po co przepłacać.

ViP Romeo Avatar Mdx
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Volvo V60 D4 2015r.

Domyślnie

Gazownik powiedział mi że jak spróbuje podkleić tą zaślepkę od spodu jakąś gumą albo jeździć bez niej to kable powinny wytrzymać dłużej :!: Co o tym myślicie ???? Gość ma racje czy sie nie zna ?

ufty
    Gość

Domyślnie

Może mieć rację bo ta płytka styka się z kablami i będąc rozgrzana może jakoś wplywać na ich izolacyjność ale to tylko moje domysły

pikero
    Gość

Domyślnie

hehehhe generalnei na gaz to sa kuchenki ale ok co do kabli i gazu to pracuje w nieautoryzowanym serwisie mercedesa i tam wszystkie benzyny sa z gazem widzialem jzu duzo i tak na janmoze i sentechu przejechalismy si ewielokrotnie beru daje rade ale zawsze polecamy oryginalne przewody i te przelatuja najwiecej kilometrow i w sumei wydana kasa zwraca sie po pewnym czasie bo na szicie auto od razu czesto nie chcialo dobrze chodzic to samo swiece oryginaly kosztuja wiecej ale jesli chodzi o gaz to oryginalan iskra czeska tylko ze latwo trafic podrube, tez dobrze chodzi w przypadku mercedesa jednak oryginaly najlepeij sie sprawuja i mysle ze w innych autach tez ja do swojej alfy zakladam tylko dobre i markowe graty i nigdy jeszce neimialem problemu wiec tak tanie gowno warte czesci sa tak naprawde dla bogatych ludzi to wiem z doswiadczenia przewody zdecydowanie poelcam oryginalne zwlaszcza jesli jezdzi sie na gazie...

ufty
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał pikero
    hehehhe generalnei na gaz to sa kuchenki ale ok co do kabli i gazu to pracuje w nieautoryzowanym serwisie mercedesa i tam wszystkie benzyny sa z gazem widzialem jzu duzo i tak na janmoze i sentechu przejechalismy si ewielokrotnie beru daje rade ale zawsze polecamy oryginalne przewody i te przelatuja najwiecej kilometrow i w sumei wydana kasa zwraca sie po pewnym czasie bo na szicie auto od razu czesto nie chcialo dobrze chodzic to samo swiece oryginaly kosztuja wiecej ale jesli chodzi o gaz to oryginalan iskra czeska tylko ze latwo trafic podrube, tez dobrze chodzi w przypadku mercedesa jednak oryginaly najlepeij sie sprawuja i mysle ze w innych autach tez ja do swojej alfy zakladam tylko dobre i markowe graty i nigdy jeszce neimialem problemu wiec tak tanie gowno warte czesci sa tak naprawde dla bogatych ludzi to wiem z doswiadczenia przewody zdecydowanie poelcam oryginalne zwlaszcza jesli jezdzi sie na gazie...
    Sorry za offtop i złośliwość ale nie mogę się powstrzymać. Kolega zanim się zatrudnił to chyba pobrał choć kilka lekcji języka polskiego choćby tak w szkole podstawowej?

pikero
    Gość

Domyślnie

tak brałem (pozdrawiam wszystkich złośliwych) w ramach wyjaśnienia to błędy (poprzestawiane literki w tym tekście i jeszcze paru innych z tego dnia) nie wynikają z braku wiedzy czy niechlujstwa, tylko z czystego przypadku zalałem bezprzewodową klawiaturę a że pisze szybko i generalnie nie popełniam większych błędów nie czytałem tego co napisałem tylko wstawiłem dowiedziałem się o owych błędach kilka dni później dostając ostrzeżenie

grzelutek
    Gość

Domyślnie

Znalazłem takie "cuda" :
    http://allegro.pl/item299695014_prze..._nowe_bcm.html
    http://allegro.pl/item293479717_prze...romeo_156.html
    Czy ktoś miał styczność z tymi kablami :?:
    I jeszcze jedno,czy wystarczy wymienić same kable,czy wymienia się też łączniki cefka - świeca :?:

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Auto
    166 JTD

Domyślnie

tez bede musial zmienic przewody i najlepiej świece, silnik chodzi dobrze ale nigdy nie byly zmieniane wiec na pewno tam tez pare uśpionych kuniów siedzi :mrgreen:

grzelutek
    Gość

Domyślnie

Acha,i jeszcze jedno.Czy przewody w 155 są takie same jak w 156 :?: Oczywiście jeżeli chodzi o te same motory.