jutro po pracy tez sie pobawie na sterowniku 2.10.4 ale w Fiacie BravoPozdro
jutro po pracy tez sie pobawie na sterowniku 2.10.4 ale w Fiacie BravoPozdro
Dzisiaj przy pomocy nowej wersji programu bez problemu polaczylem sie z 145 1.4 TS 16V z1998 r sterownik M 1.5.5 i 156 2.4 JTD CF3 z 2000 r. sterownik EDC 15C7. Program stabilnie trzymal polaczenie . Roznica jezeli chodzi o poprzednia wersje polega na wiekszej ilosci dostepnych aut i wersji silnikowych.
Nie mialem az tyle czasu aby sprawdzac czas dzialania programu . Uruchamial sie jako wersja zarejestrowana . Kabel VAG OBD 2 po przerobieniu na ABS i AIR BAG .
Windows 7 + Asus K70IO
Ostatnio edytowane przez jacek1968 ; 10-10-2010 o 07:55
Ze 146 1.6TS na M2.10.4 połączyłem się od razu, wszystkie parametry ładnie szczytywało, raz mi zerwał połączenie po kilku minutach, a ze swoim 1.4TS na M1.5.5 eng98 z 2000r nie mogę za nic - może to wina kabla albo driverów, bo np. z EDC15 w 1.9JTD '98 też ostatnio nie mogłem się połączyć (jeszcze na starszym FES), za to wszystkie nowsze i starsze TSy poza eng98 gadają od razu bez problemów. Kabelek VAG KKL OBD2 od mari.pl nieprzerabiany, Vista, ASUS M51TA.
Jacek, może coś robię źle, opisz dokładnie, jak wygląda Twoja procedura podłączenia 1.4TS, bo to może kwestia jakiejś pierdoły np. włączenia zapłonu za wcześnie lub za późno![]()
Z Alfą jak z kobietą... Żyć trudno, a zabić szkoda
Witam, przegrzabalem caly watek tematu i mam pytanie. Jaki wreszcie mozna kupic kabel KKL do alfy 156 1.9 jtd zeby mi odczytywal bledy i zarazem je kasowal? gdzie znalezc to na allegro? I czy kupowac z przelacznikiem , bo szczerze mowiac nie chce sie bawic z przerabianiem kabla?
czekam na odpowiedzi
Witam
Z swoja 145 tak jak pisalem lacze sie przez przejsciowke fiat 3 pin + dodatkowy plus z akumulatora( ale to to pewnie wiesz). Zlącze od ECU znajduje sie na lewym kielichu( stojąc przed autem) , na prawym jest od ABS . Wlaczam zaplon i normalna procedura polaczeniowa z sterownikiem 145 98 1.4 TS 16V.
Polaczenie uzyskuje po 1-3 sekundach .
pozdrawiam
FES 2.5 bez problemu sie polaczyl z moim bravo 2.0 na sterowniku bosch 2.10.4 bawialem sie nim jakies 15min bo akurat stalem pod sklepem i wiecej czasu nie mialem dluzsze testy porobie moze jutro po pracy
Czy może mi ktoś powiedzieć dlaczego mam dwa razy Hodometer i dlaczego drugi pokazuje ponad milion kilometrów?? Dodam ze gdy kupowałem bravo miało przebieg 179000km a obecnie 205000km
![]()