Giulietta otrzymała, co prawda we Włoszech, tytuł samochodu Europy 2011:
http://www.alfanews.pl/2010/10/19/gi...d-europy-2011/
Giulietta otrzymała, co prawda we Włoszech, tytuł samochodu Europy 2011:
http://www.alfanews.pl/2010/10/19/gi...d-europy-2011/
Witam wszystkich maniaków. To mój pierwszy post, śledziłem ten temat od kilku miesięcy, nie zabierałem jednak głosu, bo nie miałem jakiegokolwiek doświadczenia w obcowaniu z AR. Od kilku dni jestem przeszczęśliwym posiadaczem Giulietty:
Wersja Distinctive , silnik MultiAir 170 KM,
kolor 8C
pakiety Premium plus Sport
Navi,Dach panoramiczny,zaciski hamulców lakierowane na czerwono,felgi17" sport
Pierwsze wrażenia:wizualnie masakra( w pozytywnym tego słowa znaczeniu), kolor competizione " na żywo" powala... wykończenie wnętrza na bardzo dobrym poziomie. Jedyna rzecz na minus to gałka zmiany biegów.... nie wiem czy to metal czy plastik ale wolałbym coś bardziej przyjaznego:-)
Osiągi wyśmienite, zwłaszcza w trybie dynamic, ale dla mnie największym plusem jest układ kierowniczy, po prostu idealny.
Moim zdaniem autko bez porównania lepiej prezentuje się na żywo niż na zdjęciach:-)
Poniżej przedstawiam kilka fotek,
Pozdrawiam
Co za cwaniak - wszedł i pozamiatał temat. Moje serdeczne gratulacje, CUDNE auto, fajny kolor, no i szklany dach w dodatku. Musiała Cię trochę kosztować, ale dla mnie bomba - wziąłbym może tylko felgi Elegant zamiast Sport
i zainwestował w czerwony panel w środku i 2 rurki wydechowe...
Gdyby Ci się znudziła, chętnie odkupię.
Możesz coś zdradzić na temat ostatecznej ceny w porównaniu z cennikiem (wystarczy różnica %, może być PW).
P.S. Masz plakietkę Limited Edition?![]()
Ostatnio edytowane przez radosuaf ; 20-10-2010 o 08:01
Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019
Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS
BRAWO,BRAWO BRAWO !!!Moje gratulacje!
Masz idealną Alfę zaczynając od koloru, przez silnik do wyposażenia
Napisz czym wczesniej jeżdziłeś i z czym masz porownanie(szczególnie chodzi mi o pracę zawieszenia na naszych dziurawych drogach i ogólny hałas wewnątrz przy prędkościach w przedziale 100-150km/h)
Również jestem zaiteresowany kupnem 170KM MultiAira w wersji Distinctive.Jesli możesz to ja też poprosze o taką informacje.
Ostatnio edytowane przez otto ; 20-10-2010 o 08:33
Panowie jeśli chcecie podyskutować na inne tematy to zapraszam do tego działu:
http://www.forum.alfaholicy.org/hyde_park/
Ktos kto pisał że kierownica w Julce jest taka sama jak w Bravo - powinien sobie zrobić wycieczkę do salonu usiąść w jednym i drugim aucie pooglądac i podotykać, a potem opisać wrażenia
AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
AR156 1.6TS 2000
Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)
Wcześniej był citroen c4 2.0 Hdi.Jeżeli chodzi o cenę to po konfiguracji osiągneła 122800, po rabacie jaki mi przyznali stanęło na 115900.
poziom wyciszenia naprawdę niezły, do 160 bardzo cichutko, potem troszkę głosniej ale mimo wszystko bardzo przyjemnie.
Na razie nie zamierzam sprzedawać, powiem tylko, że nie zdawałem sobie sprawy ile frajdy sprawi mi to autko:-).
Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019
Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS
A ja wlasnie widzialem Julke na drodze krajowej nr 8 w okolicach Klodzka. Wczesniej widzialem 2 we Wrocku. Najnowsza Astre widzialem tylko raz a jest dluzej sprzedawana. Do tego mozna dodac osoby z forum ktore juz kupily Giuliette lub maja zamiar ja kupic. Czyli jest duza szansa, ze Alfa osiagnie zakladana sprzedaz. I co na to Nasz najwiekszy krytykant tematu?![]()
[QUOTE=radosuaf;408511]Szału nie ma, jeśli chodzi o rabat. Porównywałeś z Autocentrum? Bo widzę, że autko z Pol-Caru...
Nie porównywałem... W tym czasie kiedy zamawiałem, tj 17 czerwca nie było żadnych promocji na Autocentrum...Poza tym przyznam się jeszcze, że zamówiłem auto bez obejrzenia go "na żywo". Byłem wcześniej w Pol-Carze, ale to był czas kiedy pokazowa Giulietta objeżdżała salony w całej Polsce i nie było mi dane jej trafić w salonie....
Z innej beczki...
Podczas zamawiania sprzedawca zapewniał mnie ,że jeśli tylko do nich trafi to dadzą mi znać i umówimy się na jazdę próbną.MInął miesiąc, dwa... Zajrzałem przez przypadek na ich stronę i okazało się ,że mają auto na jazdę próbną. Zadzwoniłem z pytaniem, dlaczego się ze mną nie skontaktowali( auto już miałem zamówione). Zatroskany sprzedawca stwierdził, że zapomniał:-(. Inna sprawa to czas oczekiwania. Miało być maksymalnie 12 tygodni A było 16...