W takim razie na dniach sie wybiore do serwisu i przy okazji oponki zmienie bo zima nadciaga niestety. Dzieki za pomoc![]()
W takim razie na dniach sie wybiore do serwisu i przy okazji oponki zmienie bo zima nadciaga niestety. Dzieki za pomoc![]()
Powiem wam ze mial ktos racje co do tego ze miga stan licznika gdy body komp nie wykrywa urzadzenia. Bo wykrylem u siebie ze ghdy odlacze radio (nie orginalnie zamontowane w tej wersji) to przestaje mi migac licznik. wiec to wina radia ze komp nie widzi tego. Tylko aso mi zostaje czy jest jakis magik z wroclawia co podlaczy sie ?? i ile w aso sobie zycza za taka przyjemnosc wgrania nowego urzadzenia ??
Kiedyś czytałem o mrugających licznikach na forum fiata punto, Punciarze którzy mieli liczniki bez obrotomierza (ubogie wersje, vany), przekładali liczniki na takie z obrotomierzem, tam pojawiał się problem z "koordynacją" licznika z ecu pojazdu Problem rozwiązywali w aso, trzeba się tam udać na "osiowanie licznika". Kosztuje to stówke. Tak wygladało to w puntach II, możliwe ze będą jakieś analogie...![]()
U nie też to miganie występuje raz na jakiś czas. Zgaszę i odpalę ponownie i już nie miga. Dodam że mam włożone nie oryginalne radio.
u mnie ten myk wylaczenia i wlaczenia ponownego nie dziala. jedynie pomaga ze odlacze radio wlacze autko i dopiero wtedy podlacze to nie mruga (radio podlaczam juz po skanie systemu- gdzie nie widzi tego radia bo nie jest podlaczone). chyba tylko asobo drazni mnie to mruganie
Jako, że mam problem też z miganiem xD Z tym, że nie wskaźnika przejechanych kilometrów a z miganiem termometru. Tego co wskazuje temperaturę na zewnątrz pojazdu. O dziwo miga tylko wskazanie temperatury a zegarek świeci ciągle. Wczoraj po przejechaniu ok. 2 km rozległ się pisk tak sam jak w przypadku braku paliwa i wskazanie temperatury zaczęło migać. Mignęło parę razy i było ok. Dzisiaj rano sytuacja powtórzyła się tylko dźwięk i miganie temperatury przytrafiło się zaraz po odpaleniu silnika.
I'd rather push my ALFA than drive a BMW... (or AUDI)
a przy braku paliwa nie pokazuje Ci się znaczek dystrybutora z paliwem??
I'd rather push my ALFA than drive a BMW... (or AUDI)
witam ja nie dawno mialem podobny probllem tylko ze powodem bylo zabrudzonny ten caly system od ustawiannia poziomu światel i gdy chcialem ustawic to poczatkowo nie dzialaly mi wogle te przyciski ale po czasie zaskoczyly bo zaczelo migać licznik z km i pod stannem km wyskakuje miernik swiatel od 0 do 3 i przez jakis czas mi tez mrygalo bo jak wspominalem powodem bylo zabrudzone te popychadelka w lampach i moglem sobie naciskac ile wlezie a on i tak nie ustawial swiatel i mryganie tez nie ustawalo ale tera jest gitara niemryga bo powod zostal znaleziony wiec i tobie proponuje zerknac cz nie jest i tak u mnie pozdrowinnnko