Dzieki wielkie za info.
Usczelke kupie w ASO, a jeszce jedno to jak rozumiem to ten wyciek koło pompy hamulcowej jest spowodowany ta uszczelka?
Dzieki wielkie za info.
Usczelke kupie w ASO, a jeszce jedno to jak rozumiem to ten wyciek koło pompy hamulcowej jest spowodowany ta uszczelka?
Wygląda, że leci z pod pokrywy. Wytrzyj szmatą zapal motor i niech troche pochodzi to zobaczysz z kąd cieknie.
Wsumie dziwie sie czemu predzej na to nie wpadlem, dzisiaj czyszcze egr i dolot od intercoolera , wiec i tak sie upackam smara![]()
[QUOTE=jendriu;413543]Nie musisz zakładać.. gro ludzi jeździ bez niej i nic się nie dzieje oprócz tego że silnik trochę brudniejszy jest.
...QUOTE]
No i oprócz tego że alternator czasami pada albo pasek napędu urządzeń pomocniczych sie rwie - no i taki fakt że zimą silnik przechłodzony w miejscach w których nie powinien byc
AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
AR156 1.6TS 2000
Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)
Teraz pytanie jak ta czesc sie fachowo nazywa , bo nie wiem co wpisac w google![]()
Trudno nie zgodzić się z taką argumentacją i możliwe, że będzie miało to jakiś wpływ na wymienione przez was elementy. Niestety z powodu osłony, która postanowiła nie wiedzieć czemu połamać się podczas jazdy autostradą miałam nieoczekiwane wydatki. 5 lat jazdy bez osłony i ponad 100tyś. km w poprzedniej 156 i z ww. problemów jedynie pasek był wymieniany 2x. Człowiek uczy się całe życie, a mnie nauczyło, że nie jest to element niezbędny, a jakość oryginalnych osłon jest kiepska. Osłony z allegro nie miałem, może są lepsza niż ori.