Mam alfe od 3 tygodni Narazie ok Tylko coś ciężko mi pali Trzeba długo kręcić zeby zaskoczyła! (przynajmniej w porównaniu z innymi autami)
Mam alfe od 3 tygodni Narazie ok Tylko coś ciężko mi pali Trzeba długo kręcić zeby zaskoczyła! (przynajmniej w porównaniu z innymi autami)
na zimnym i na cieplym silniku tak samo? Czy na cieplym krocej kreci?
Witam
Wcześniej miałem japończyki i w porównaniu do nich Alfę trzeba dłużej kręcić. I to jest chyba normalne. Nie wiem na pewno bo nie mam porównania z inną Alfą. Napiszcie jak jest u was.
Pozdrawiam
Boxer 1,7
Zimny silnik, tak jak dzis w nocy -2st C. jak przekręce kluczyk to mam takie trzy "łe łe łe" i zapala; silnik ciepły "łe łe" a czasem "łe" i zapala.
Pompa paliwa lub regulator ciśnienia paliwa nie trzyma paliwa w listwie wtryskowej po wyłączeniu silnika
![]()
Alfa Romeo 75 Turbo 1987
alfa Romeo 75 Turbo America 1990
Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
Alfa Romeo 155 V6 1996
Alfa Romeo 155 V6 1993 3.0 12V przekładka do 1.8 8v 1995
To u mnie na zimnym czyli około +10 (na zewnątrz). Za pierwszym razem odpali ale gaśnie w momencie i potem to odpalanie trwa jakieś kilkanaście sekund. Próbowałem z gazem i bez i chyba nie do końca wiem jak to robićDodam że kupiłem cacko niedawno
W nawiązaniu do pompy paliwa i reduktora ciśnienia. U mnie jest tak że po zgaszeniu silnika słychać przez chwilkę takie cyknięcie jakby się paliwo wracało. Czy u was też tek jest?
Ja nic takiego nie słyszałem...
A może przyczyną jest zalewanie się silnika? Bo jeśli on odpala na zimnym (pewnie na bogatszej mieszance) i gaśnie momentalnie a potem jęczy zanim odpali to też może być przyczyną. Mam rację?
Bez różnicy Tylko że czasem na ciepłym to całkiem ciężko (aku jest ok)Napisał Konrado