Ze świecami to jest tak. Jak masz lpg to daruj sobie takie cuda i zajrzyj w katalog NGK jakie dla naszego motoru są dedykowane ale do LPG. Jest tylko jeden model. I żebyś się nie zdziwił że ciężko wkręcićdlaczego? Ponieważ fabrycznie są świece na mały klucz (17 czy coś koło tego) a te NGK są na duży klucz (bodajże 21). Nic w tym złego tylko że zwykła nasadka 21 nie przejdzie przez otwór w głowicy :p Trzeba się zaopatrzyć w baaardzo stary rurkowy klucz. Najlepiej z poldka
on wchodzi tak na piczy kłak i pięknie się wkręca te dedykowane NGK. Ja mam i chodzi ładniutko.
Jeżeli chodzi o przewody to takie same kupiłem i u tego samego gościa. Polecam. A olej to rzecz gustu. Na pewno 10W-40 półsyntetyk ale marka to zależy od sentymentu. Ja latam na mobil1 superS (obecnie super2000). Jeździłem na nim (i dalej jeżdżę dwa lata, poprzedni właściciel na tym samym) w sportowym Bravo HGT i sprawuje się rewelacyjnie. Selenia polecana przez FIATa ale nie uważam żeby to była konieczność. I tak żaden z nich nie jest dedykowany do silników turbo co oczywiście wcale ich nie dyskwalifikuje. Wybierz sam, ważne żeby był 10W-40.