witammam takie pytanko.. Szyby w mojej AR ciezko sie domykają czasami nawet musze raką pomóc zeby sie domkły.. Miał juz ktos taki problem moze ktos pomóc jak to naprawic?
witammam takie pytanko.. Szyby w mojej AR ciezko sie domykają czasami nawet musze raką pomóc zeby sie domkły.. Miał juz ktos taki problem moze ktos pomóc jak to naprawic?
mi też stawiają opór... i powoli idą w górę, od kierowcy szyba się jak by blokuje tak na 1/3 wysokości...
podłączam się do pytania
O ile ramka szyby nie jest źle zamocowana (szyba nie idzie z kąta) to u mnie pomogło przesmarowanie prowadnic, a właść. uszczelek szyb między którymi porusza się tafla szkła siliconem do uszczelek - na skutek zmniejszenia tarcia szyba "ożyła"
to czyli trzeba rozbierac cały bok drzwi?b jak sie go rozbiera?
Poszperaj ten temat był na forum "demontaż boczka" m.i.n opisany przeze mnie. Na początku jednak przesmaruj uszczelki ramki.
a czy szyba przypadkiem nie opada przodem ???
Było AR 145 Boxer 1,6---> Blu Inca AR 147 JTD 1,9 115KM +
W moim przypadku przesmarowanie prowadnic i linek niewiele pomoglo. Szyba od pasażera czasami jeździ dobrze a czasami musze ją domykać na kilka razy bo się blokuje. Wypróbuje patent z syliconem do uszczelek.
Witam
A jesli szyba od polowy idzie pod katem to co moze byc popsute?
Musialbyś rozebrać boczek drzwi i zobaczyć czy nie wyskakuje z prowadnicy.
Ja mam tak z prawą szyba pasażera z przodu, chodziła jeszcze ciężej ale przesmarowałem prowadnice i jest troszkę lepiej, ale nie perfekcyjnie.
Niestety ale może trzeba by było przesmarować wszystko, łącznie z koszulkami linek oraz całym silniczkiem napędzającym i wtedy sprawdzić jak się zachowuje.