Strona 1 z 5 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 48

Temat: jaka wersja najlepsza?

Feniks77
    Gość

Domyślnie jaka wersja najlepsza?

Witam,ochote na jakas "wloszke"mam od dawna,i chyba juz czas zeby powaznie sie za czym rozejrzec.Bardzo widzi mi sie 145,ale mimo tego,ze znam sie na autach i sporo przy nich grzebie,to jednak na pewno jest to samochod inny niz wszystkie i przyda mi sie specjalistyczna pomoc w wyborzea zatem ktora wersje silnikowa polecacie,a jakiej lepiej unikac,ktory rocznik najlepiej udany,i na co zwracac szczegolna uwage przy zakupie?Bede wdzieczny za wszelkie sugestie.

thing
    Gość

Domyślnie

do czego będziesz uzywał auta? ile km rocznie przewidujesz robic?

Feniks77
    Gość

Domyślnie

Na pewno nie bedzie to weekendowa zabawka,samochod ma byc do jazdy na co dzien,miesiecznie wyjdzie okolo 1500-2000km

thing
    Gość

Domyślnie

ile masz kasy na samochód?
    Ogolnie diesle JTD ludzie chwalą za ekonomiczność i małą awaryjność

Użytkownik Rowerzysta Avatar Marek_M
    Mieszka w
    Zamość / Lublin/Radom
    Auto
    Alfa Romeo 145 QV

Domyślnie

Każda zadbana na co dzień się sprawdzi. Najlepsza oczywiście QV (czyli T.S. 2.0) – dużo frajdy, spore spalanie. Niestety o zadbaną QV-ke ciężko, a w zaniedbaną trzeba sporo włożyć. Jak szukasz czegoś oszczędnego to klekot JTD (ale Alfa + Diesel....) - dobry fiatowski ropniak.
    Boksery chociażby z racji wieku bardziej awaryjne od T.S.-a. O starszych dieslach TD się nie wypowiem bo wiem niewiele.

Użytkownik Świeżak Avatar marcink70
    Mieszka w
    Ropczyce
    Auto
    Alfa Romeo 146 2.0 TwinSpark // Opel Vectra C 2.2 16V

Domyślnie

Witam,

Ja polecam 2.0 T.S hihi :-)
    Marcin // AR 146 2.0 TS //

Użytkownik Alfa i Omega Avatar cuma_borek
    Mieszka w
    Radom
    Auto
    była 145 BX Zender, jest 166 2.4jtd progression, GTV 2.0TS oraz 3.0v6 Cup

Domyślnie

Cytat Napisał marcink70 Zobacz post
    Witam,

Ja polecam 2.0 T.S hihi :-)
    a ja mam boxera i ts i jtd, i wcale nie ma reguly na to ktore lepsze, zgodnie z zasada, jak dbasz tak masz, boxera mam 3 rok, i oprocz skrzyni biegow ktora juz dwa razy padla to nic wiecej sie nie uszkodzilo, wiadomo olej, filtry, swiece czy inne eksploatacyjne, samochodem tym robilem ok 10-14tys rocznie, co do ts mialem 1.4 i nie chwale go, bo coprawda mialem go chwile ale byl dosc zaniedbany, teraz od 4miesiecy mam jtd i oprocz, termostatu i intercoolera nic nie robilem, jezdzi sie calkiem przyzwoicie, w alfach musisz zwrocic uwage na zawieszenie, czesto wybijaja sie koncowki drazko, i tuleje gumowo metalowe, przeguby tez do specjalnie zywotnych nie naleza, zwlaszcza te nieorginalne, jezeli chodzi o silniki, to awarie spotykaja sonde lambda i przeplywomierz, co objawia sie wiekszym spalaniem i nierowna praca silnika, a w TS wariatory, oraz panewka, jezeli nie dba sie o olej i jego regularne wymiany. reszta do zaakceptowania, blachy nie rdzewieja tak strasznie, ale tu wszystko zalezy od rocznika i stanu,

Feniks77
    Gość

Domyślnie

Troche zaweze temat:-)odpada diesel,interesuje mnie tylko benzyna i absolutnie bez lpg,mam problem ktora wersje wziac;przed liftingiem,czy po.Do '97 byl jeszcze boxer i taki mnie wlasnie najbardziej neci,ale znowu wersja '99 podoba mi sie bardziej ze wzgledu na ladniejsze wnetrze-chromowane ramki zegarow,klamki i wloty powietrza,ale to juz musialby byc ktorys z TS'ow.Gdybym jednak wzial boxera to ostatnia jego generacja czyli 1.7 wydaje mi sie chyba najbardziej dopracowana?O korozje sie nie martwie;blacha jest ocynkowana i jesli nie bylo jakiejs kraksy,to ruda nie ma prawa sie wychylic.A na problemy z zawieszeniem nic sie nie poradzi;takie drogi.Ale zdaje sie,ze pasuja cale wahacze od tipo,co nie?

Użytkownik Alfa i Omega Avatar rooshyo
    Mieszka w
    NBR - Niebezpiecznie Blisko Rosji;)
    Auto
    Służbowe 500 koni

Domyślnie

Nadwozie może i nie, ale na podłogę trzeba uważać, bo potrafi ją zeżreć na wylot.

Użytkownik Alfa i Omega Avatar cuma_borek
    Mieszka w
    Radom
    Auto
    była 145 BX Zender, jest 166 2.4jtd progression, GTV 2.0TS oraz 3.0v6 Cup

Domyślnie

co do wnetrza to zobacz moja alfe w podpisie, tez mam boxera a wnetrze mam z limited edition z 2001roku, wiec wszystko sie da, tylo trzeba chciac