Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 28 z 28

Temat: Jak poznać Alfę 159 po lifcie z 2008 roku?

Użytkownik Świeżak Avatar rysiek
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Giulia 2.0 200KM

Domyślnie

Dajcie spokój 159 (nie w wersji TI) nie jest znowu aż tak niska, po jakimś czasie się człowiek przyzwyczaja. Trzeba po prostu patrzeć gdzie się parkuje, żeby nie haczyć osłoną o krawężniki, a tak po za tym nie jest źle. Opanować parkowanie tyłem i w ogóle nie ma problemu.
    Co ciekawe 159 ma niżej tą osłonę z przodu niż brera. W tym samym garażu podziemnym, jeden samochód mi haczy inny nie.

Co do zmian w wersji przed i po lifcie, oprócz wymienionych, usunięto usterke która występowała z pompą wspomagania (podobno). Bagażnik otwiera się poprzez wciśniecie znaczka, i na kluczyku a nie jak dotąd z wnętrza, i inny system otwierania klapy przedniej, w sumie pierdoły, ale przed liftem było to mega wkurwiające. Poza tym doszły chyba nowe wzory felg.

button
    Gość

Domyślnie

Kolega ma wersję Hands Free i nie ma z nią żadnych problemów. Co innego te wsuwane.
    70% moich przebiegów to miasto. Łódź może nie jest strasznie zakorkowana ale za to dziurawa jak diabli. Jak już pisałem wcześniej mam teraz dość długie auto i raz przy parkowaniu tyłem urwałem raz tłumik - do tej pory borykam się z efektamni, raz jak jechał kolega i omijał wypadek, przyszorował progiem też o krawężnik - trochę rozpruł go pod spodem.
    Alfa nie jest specjalnie krótsza od mojej Millenii, nie ma też większego prześwitu. Stąd moje obawy.
    Nie neguję tego, że 159 ma najładniejszą sylwetkę w swojej klasie. To ona skutecznie wybiła mi z głowy Mazdę 6 która miała być następcą Milly. To ją mam na tapecie w pracy
    Moja żona dopuszcza jedynie alfę 159 jako następne auto.
    Ja po prostu do tego co mówi serce chcę dopuścić cichy głos rozumu, który mówi, że to może być kolejna bolesna miłość.

Użytkownik Znawca Avatar karmal
    Mieszka w
    Częstochowa
    Auto
    Maserati Ghibli S 3,0 410KM

Domyślnie

Cytat Napisał button Zobacz post
    Kolega ma wersję Hands Free i nie ma z nią żadnych problemów. Co innego te wsuwane.
    70% moich przebiegów to miasto. Łódź może nie jest strasznie zakorkowana ale za to dziurawa jak diabli. Jak już pisałem wcześniej mam teraz dość długie auto i raz przy parkowaniu tyłem urwałem raz tłumik - do tej pory borykam się z efektamni, raz jak jechał kolega i omijał wypadek, przyszorował progiem też o krawężnik - trochę rozpruł go pod spodem.
    Alfa nie jest specjalnie krótsza od mojej Millenii, nie ma też większego prześwitu. Stąd moje obawy.
    Nie neguję tego, że 159 ma najładniejszą sylwetkę w swojej klasie. To ona skutecznie wybiła mi z głowy Mazdę 6 która miała być następcą Milly. To ją mam na tapecie w pracy
    Moja żona dopuszcza jedynie alfę 159 jako następne auto.
    Ja po prostu do tego co mówi serce chcę dopuścić cichy głos rozumu, który mówi, że to może być kolejna bolesna miłość.
    )) Jeszcze trzeba dodać... że widoczność do tyłu w 159 ( czy to sedan czy kombi ) jest katastrofalna!!
    No ale to auto ma wyglądać... a nie być funkcjonalne na maxa

P.S Spoko masz żone.... wie co dobre

Użytkownik Świeżak Avatar Alfalover
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Q automat, alfa romeo 159 1.9 TI 193hp by Cinsoft

Domyślnie

Mam wersję TI,czyli tą niższą od serii i... nie widzę większych problemów,ot po prostu trzeba być czasem ostrożnym ale w zwykłym użytkowaniu nie ma tragedii,zimą ocierasz o koleiny śniegowe,ale rany nie kupowałem samochodu kierując się wjeżdżaniem na krawężniki i koleiny śnieżne tylko... wiadomo czym
    Alfa... i wszystko jasne

Użytkownik Znawca Avatar karmal
    Mieszka w
    Częstochowa
    Auto
    Maserati Ghibli S 3,0 410KM

Domyślnie

Cytat Napisał Alfalover Zobacz post
    Mam wersję TI,czyli tą niższą od serii i... nie widzę większych problemów,ot po prostu trzeba być czasem ostrożnym ale w zwykłym użytkowaniu nie ma tragedii,zimą ocierasz o koleiny śniegowe,ale rany nie kupowałem samochodu kierując się wjeżdżaniem na krawężniki i koleiny śnieżne tylko... wiadomo czym
    A jak się siedzi w fotelach w TI ?? na zdjęciach wyglądają bajecznie.... mmmm

superglide
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał karmal Zobacz post
    A jak się siedzi w fotelach w TI
    siedzi się świetnie, ale wsiada się kiepsko - wysoki boczek siedziska :-)

Użytkownik Świeżak Avatar Alfalover
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Q automat, alfa romeo 159 1.9 TI 193hp by Cinsoft

Domyślnie

Cytat Napisał superglide Zobacz post
    siedzi się świetnie, ale wsiada się kiepsko - wysoki boczek siedziska :-)
    Dokładnie,nic dodać nic ująć, siedzenia bardzo wygodne,świetnie trzymają,ale wsiadanie do łatwych nie należy
    Alfa... i wszystko jasne

ViP Maniak resoraków Avatar Mariusz AutoDS
    Mieszka w
    Mińsk Maz.
    Auto
    147 1.9 , 159 SW 2.4, Fiat x1/9

Domyślnie

Nie no, naprawdę trochę marudzicie.. widoczność do tyłu.. wsiadanie w fotele z TI.. proponuję wsiąść ze dwa razy do opla speedstera.. nabierzecie dystansu.. bo tam to drobne umiejętności akrobatyczne są potrzebne..

Cytat Napisał karmal Zobacz post
    Widać po fotkach jakie masz w opisie do postów
    W opisie to jeszcze nic nadzwyczajnego.. 7 lat jasnoniebieską kupetą i 3 lata grafitową z poniższych fotek dało mi potężne doświadczenie i umiejętności jazdy niskim autem.. Nigdy nie rozwaliłem zderzaka.. Niebieska ma przeswit 6,5cm, grafitowa 8,5..

pozdrawiam, Mariusz / AutoDS Team Poland / Alfa 147 1,9 JTD GTA-look, Alfa 159 SW 2,4 JTDm, Fiat X1/9