Podczepię się pod temat, u mnie też paruje. Z tym, że nie czuję żeby płynem śmierdziało. Klima działa rewelacyjnie, filtr pp wymieniony. Kiedyś leciała mi woda do kabiny to się nie dziwiłem, że paruje. Ale dziura zalepiona, w aucie sucho a tu ciągle problemy...
Na co dzień używam workarounda - przed wyłączeniem silnika przełączam nawiewy na dół (stopy), wtedy przednia szyba jest bezpieczna.
Zajrzę za ICSa i popatrzę, ale jak nie śmierdzi i płynu nie ubywa to nie spodziewam się widocznych oznak zmęczenia... Czy w takim wypadku w ciemno wymienić nagrzewnicę czy może to być wina czegoś jeszcze?
A czy parowanie dotyczy tylko przedniej szyby bo mi paruje całe wnętrze. Niby nic dziwnego o takiej porze roku ale najgorsze jest to jak ciężko odparowuje czasami nie można jechać. Teoretycznie brak wilgoci w aucie a jednak? Czyżby kolejna rzecz z cyklu ten typ tak ma?![]()
Raczej nie ma. Moja mimo cieknącej nagrzewnicy niemal nie paruje. Niemal, bo wiadomo, że przy +3 stopniach po wejściu do auta coś się na szybach pojawia.
Jest nowy klima też podaje hmm?
Nie wiem gdzie w 166 jest - a gdzieś musi być - otwór _odpływu_ powietrza na zewnątrz. W bravce był w bagażniku, kiedyś go jakimiś foliami i szmatami przykryłem niechcący i powodowało to okropne parowanie właśnie wszystkich szyb wewnątrz. Kombinowałem z klimą, z filtrem, szukałem źródła wilgoci a to taka prosta sprawa.
a jak probujesz to wytrzec z przedniej szyby to czujesz ze to jest tluste jesli tak to nagrzewnica na bank a z drugiej strony kazda 166 dopada niestety wymiana nagrzewnicy ,mi parowaly szyby czasami rano zostawala tlusta plama ciezko to bylo usunac, wymienilem nagrzewnice i to wszystko zniknelo .Generalnie moje zdanie jest takie nagrzewnica kosztuje 100zl wziasc wymienic i miec spokoj bo jesli bedzie cieklo z niej to zapytajcie kolegi z forum nick blackalfa166 jakie on mial problemy
Giulia Quadrifoglio 2.9 V6 Bi Turbo
166 3.0 V6 Q2-Jest 230KM 265NM B6+Eibach.Decat manifolds+Equal length pipes+ Ragazzon.
155 2.0 16v -Jest.CSC Marmitte,B4,Byla
164 3.0 V6 12v- Byla
155 1.7 TS- Byla
159 1.75 TBI Ti - 261KM 435Nm-Byla
Lancia Kappa 2.4 TDS-Byla
https://www.flickr.com/photos/188123998@N07/albums