Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 123456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 56

Temat: Offtopic

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar radosuaf
    Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21

Domyślnie

Mam nadzieję, że czerwona też jest, bo pojawia się w niektórych katalogach .

Dlaczego niby deska nie jest praktyczna? Wszystko jest na swoim miejscu, choć przełączniki wyglądają dość delikatnie, no i nie jest szaro-buro-kwadratowe jak w reszcie aut.
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
    Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019

Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    śląsk
    Auto
    Stelvio '18 280KM

Domyślnie

O gustach się nie dyskutuje ale...deska w julce to krok wstecz włoskiego design-u, materiały to inna sprawa ale ja lubię jeździć w aucie które mi się podoba w środku, bo więcej czasu mam jednak deskę przed oczami a nie karoserię.

Kierownica julki powinna mieć opcję z mito: srebne końce ramion - wyglądałaby lepiej choć do tej z 159 to ma daleko ( dla jasności kierownica z 159 nie powaliła mnie podczas jazdy próbnej, ale mając teraz porównainie z julką to sorry julcia ).

Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto

Domyślnie

A dla mnie kierownica 159 jest mało sportowa - ta ze 147 prezentuje się sporo lepiej. Sama deska podoba mi się bardziej niż w 159, za to materiały są wyraźnie gorsze.

Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS

TOM & JULIA
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał variatore Zobacz post
    Kierownica julki powinna mieć opcję z mito: srebne końce ramion - wyglądałaby lepiej choć do tej z 159 to ma daleko ( dla jasności kierownica z 159 nie powaliła mnie podczas jazdy próbnej, ale mając teraz porównainie z julką to sorry julcia ).
    Jak dobrze poszukasz to znajdziesz i taką ze srebrnymi wstawkami

A jeśli chodzi o porównanie 159 do Julki sorry ale muszę mieć raczej inny gust niż ty.

Faktycznie 147 ma o niebo ładniejszą .

Użytkownik Romeo Avatar _tomek_
    Mieszka w
    tychy
    Auto
    Mieczysław i Julia

Domyślnie

Cytat Napisał TOM & JULIA Zobacz post

Sterowanie szybami to chyba niestety najgorszy element w całym tym samochodzie .
    co z tym sterowaniem jest nie tak?

---------- Post dodany o godzinie 08:34 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 08:30 ----------

Cytat Napisał radosuaf Zobacz post
    Mam nadzieję, że czerwona też jest, bo pojawia się w niektórych katalogach .

Dlaczego niby deska nie jest praktyczna? Wszystko jest na swoim miejscu, choć przełączniki wyglądają dość delikatnie, no i nie jest szaro-buro-kwadratowe jak w reszcie aut.
    podstawowa wada to brak schowków, jest jeden w gónej części, który mam nadzieje nie będzie tak kapryśny jak 166 znajomego
    i szaro-buro-kwadratowe to chyba aluzja do niemców

TOM & JULIA
    Gość

Domyślnie

Sterowanie szyb jest po prostu żywcem przeniesione z Fiata Dooblo ,
    jest proste i tylko tyle a to nie przystoi na Alfe

A jeśli chodzi o schowki to jest na pewno lepiej jak w 147
    Podstawowy schowek jest dużo większy i ma fajną półkę na napoje gdzie się chłodzą , u góry jest niezły schowek na prywatną Navi jak zamontuje to się pochwale fotkami.
    W podłokietniku , pod podłokietnikiem na 2 puszki , z tyłu w podłokietniku i w drzwiach. Mało ?

Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto

Domyślnie

Kupiłeś "alfowego" TomToma czy coś innego?

Użytkownik Romeo Avatar _tomek_
    Mieszka w
    tychy
    Auto
    Mieczysław i Julia

Domyślnie

Cytat Napisał TOM & JULIA Zobacz post
    Sterowanie szyb jest po prostu żywcem przeniesione z Fiata Dooblo ,
    jest proste i tylko tyle a to nie przystoi na Alfe

A jeśli chodzi o schowki to jest na pewno lepiej jak w 147
    Podstawowy schowek jest dużo większy i ma fajną półkę na napoje gdzie się chłodzą , u góry jest niezły schowek na prywatną Navi jak zamontuje to się pochwale fotkami.
    W podłokietniku , pod podłokietnikiem na 2 puszki , z tyłu w podłokietniku i w drzwiach. Mało ?
    mało, jeden schowek na górze-tu musze sprawdzić czy się moja nawigacja mieści, przed lewarkiem jakis psełdo schowek w którym nic sie nie mieści, i otwory na kubki-szał - "środkowy tunel" mam podstawowy

a w tym sterowaniu szyb co miało by być? jakieś wodotryski? by było odpowiednie dla alfy
    mito zasadniczo jest takie samo
    prostota to jest w suzuki

Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto

Domyślnie

Alfa to auto o charakterze sportowym - po co schowki?

TOM & JULIA
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał radosuaf Zobacz post
    Kupiłeś "alfowego" TomToma czy coś innego?
    Nie będę montował Mantę AM i punkty PIO to podstawa

a jeśli chodzi o sterowanie szyb to mogli by jakoś lepiej zabudować np. pod lekkim kontem w górę

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia