Czujniki na pedałach są bo jak testowałem przez FiatECUScan i jak wciskam sprzęgło to pokazuje "wciśnięty" tak samo z pedałem sprzęgła.
Czujniki na pedałach są bo jak testowałem przez FiatECUScan i jak wciskam sprzęgło to pokazuje "wciśnięty" tak samo z pedałem sprzęgła.
" - elegancka pomiędzy sportowymi
- sportowa pomiędzy eleganckimi
- fascynująca piękność w segmencie E"
Która to opcja na FiatECUScan żeby sprawdzić te czujniki ?
STOP CIOTOM DROGOWYM
Było>> 166 2.4 JTD '99 >> GT 1.9 JTD '05 >> Jaguar X-Type 2.5 '03 >> Laguna 2 FL 1.9 DCI '05>>
Jest>> Passat B6 2.0 TSI 200KM '07 ver. USA
Ostatnio edytowane przez koles_02 ; 23-11-2010 o 18:00
Dobra dzięki, to przy najbliższej okazji sobie sprawdzę. Muszę go zdiagnozować bo czasami by się przydał ale coś nie działa. Mam manetkę, przy odpalaniu kontrolka cruise na chwile się zapala potem gaśnie jak reszta ale jak próbuję odpalić tempomat to zero reakcji.
STOP CIOTOM DROGOWYM
Było>> 166 2.4 JTD '99 >> GT 1.9 JTD '05 >> Jaguar X-Type 2.5 '03 >> Laguna 2 FL 1.9 DCI '05>>
Morze to być wina nie do końca odbijającego sprzęgła. Jak wcisnąłem sprzęgło i puściłem to cały czas pokazywało że jest wciśnięte jedynie jak lekko podciągnąłem nogą do góry, a jest to wina sprężynki przy pedale. A jak sprzęgło nie odbija to na pewno tempomat nie zadziała bo wciśnięcie jakiegokolwiek dezaktywuje tempomat.
Też tak myślę że tam tkwi przyczyna zwłaszcza że ta sprężyna cieżko czasem chodzi i do tego wydaje taki denerwujący dźwięk. Po diagnostyce będzie wiadomo.
STOP CIOTOM DROGOWYM
Redek83, u mnie to samo, mam manetkę i wszystko ale tempomat nie działa "od nowości". Jeśli to problem ze sprężyną sprzęgła, to może jakby nogą podciągnąć sprzęgło wyżej to pójdzie? Przetestuję przy pierwszej okazji...
Pod kompa też kiedyś podłączę tylko muszę interfejs kupić w końcu.
Ja już próbowałem wszystkich kombinacji. Tzn że ma być któryś tam wysoki bieg i jakaś tam prędkość ale 0 reakcji. Kontrolka na desce się nie zapala. Ja już tam do tych cholernych pedałówzaglądałem i to są czujniki z takiego białego plastiku ale nic nie wskórałem.
STOP CIOTOM DROGOWYM
ja miałem problem z temomatem tez mi przestał działac ale okazało się ze ząbek w manetce się wytarł i nie przełączał za ząbka wstawiłem kawałek metalu i jest gites
alfa romeo jest 159 & 147 była 166 3.0.v6 super!!156jtdx2 147jtd8v
Ze względu na klauzulę sumienia mogę odmówić pomocy....
były Fiat 126p; Honda Accord Mk4 FL 2.0 B+G; Opel Vectra 1.8 CD B+G ; Fiat Punto II 1.2 8V B+G
jest Alfa 166 2.4 jtd '04...jak przystało na fana motoryzacji
Opel Astra J B14NEL - pożeracz korków
http://chomikuj.pl/danus77