Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Temat: [33] ABS - nie działa

bodzio_piotr
    Gość

Domyślnie

Witam.
    Odświeże temat problemu z ABS Ar 33 1,7 8V.
    Jak kontrola się świeciła było ok bo ABS po prostu nie działał, teraz się czasami kontrolka nie zapala i ABS działa przy każdym naciśnięciu pedała hamulca, jak mogę wyłączyć sterowanie ABS ( bezpiecznik, przekaźnik ) aby ABS po prostu wypiąć??
    Pewnie nawet nie dostanę czujnika od ABS więc nie będę próbował go naprawić.

Drugie pytanie nie w temacie:
    Wybija bieg numer 3 w momencie puszczenia gazu. Po wymianie wysprzęglika może to nie jego wina ale nałożyło się w tym samym czasie wybija wszystkie biegi od 1 do 4, czym wyższy bieg to rzadziej ale 1-3 zawsze w momencie puszczenia gazu. Co można z tym zrobić?? Czego wina, przecież chyba nie mógłby być taki pech aby w jednym momencie padły wszystkie synchronizatory tak z dnia na dzień.
    Czy ktoś ma do sprzedania skrzynię do 1,7 8 V??

Dodatkowo mam chyba zakamienioną nagrzewnicę tak że po paru sekundach leci zimne powietrze, czy ktoś ma do sprzedania sprawną taką nagrzewnicę?? lub czy da się wymienić samą chłodniczkę/ nagrzewniczkę czy trzeba całość wymieniać??

Info można przesyłać na emaila piotr.pielka@interia.pl

Pozdrawiam

PS Miałem zakupywać AR 159 ale kupiłem nwowego Forda Mondeo TDCi - niestety AR 159 nowe jest za drogie a potem spada szybko z ceny(

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Czudec ok. Rzeszowa
    Auto
    156 1.8 02'

Domyślnie

Jeśli wyłącza się ABS (zapala kontrolka po przejechaniu kilku metrów) to sprawdź czy przypadkiem hamulec ręczny nie jest za mocno "przyciągnięty", bo to działa właśnie w ten sposób - wyłącza ABS, sam to przerabiałem jakiś czas temu. A jeśli sam kontroler Ci nie działa, to sprawdź czy przypadkiem nie ma jakichś problemów "na kablach"(styki itp).

Ja też mam problem z nagrzewnicą, w trakcie jazdy jest ok, daje ciepłe powietrze itd, ale wystarczy, że zatrzymam się np. na światłach na kilkanaście sekund i to wystarczy żeby leciało chłodne/zimne powietrze..denerwujące to jest..
    Jest: 166 FL 2.4 2003 automat
    156 1.8 02' - ciągle w rodzinie

Była: Alfa Romeo 166 2.4 JTD 2004 :]
    Była: Alfa Romeo 33 1.7 8v - perełka mua.
    Była: Alfa Romeo Gtv 2.0 TS 1999 :]

bodzio_piotr
    Gość

Domyślnie

Panowie potrzebuje ABS po prostu wyłączyć, czy nikt nie wie który bezpiecznik, przekaźnik wypiąć??
    Staje się to niebezpieczne.
    Niestety nie mam czasu się za to zabrać więc chce ASB wyłączyć całkowicie, żeby był hamulec bez ABS.

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    ES
    Auto
    33 SW

Domyślnie

Cytat Napisał bodzio_piotr Zobacz post
    Panowie potrzebuje ABS po prostu wyłączyć, czy nikt nie wie który bezpiecznik, przekaźnik wypiąć??
    Staje się to niebezpieczne.
    Niestety nie mam czasu się za to zabrać więc chce ASB wyłączyć całkowicie, żeby był hamulec bez ABS.
    Najprościej odepnij którykolwiek z czujników

bodzio_piotr
    Gość

Domyślnie

Dzięki za info, po prostu wypiąłem 2 szt. przekaźników 50 A i po ABSie. Cały czas kontrolka teraz świeci i hamulce działają bez ABSu. Kiedyś będę musiał się zabrać za posprawdzanie w czym problem ale chyba dopiero po zimie.