Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy 123456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 52

Temat: Ważne:Alfa 159 17" Zakup szczera porada

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar maciek13
    Mieszka w
    Opole
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDM 8V

Domyślnie

Cytat Napisał Alabaster Zobacz post
    poszukałem i wygrzebałem ten temat http://www.forum.alfaholicy.org/pora...pytanek-2.html

a co myślicie o tej http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-ks-...C15947178.html
    z komisu, sprowadzona z Niemiec
    Trochę golas z tego egzemplarza - ani ksenonów, ani blue&me, kierownicy multimedialnej. Niby pierdoły ale... ciężko się te klocki dokłada. A moim zdaniem przynajmniej b&m oraz kierownica to gadżety warte uwagi. No ale nie ma co przekreślać - może zadbany i warto się zainteresować

Edit: Klima ręczna i jednostrefowa
    Ostatnio edytowane przez maciek13 ; 22-11-2010 o 23:23

Użytkownik Romeo Avatar Franek Strzelba
    Mieszka w
    Szczecin
    Auto
    Audi A6 Avant 3.0 TDI V6

Domyślnie

IMO wielofunkcyjna kiera czy b&m to gadżety, które mogą być lub nie na pokładzie, ale brak dwustrefowej klimy to już nie przystoi w aucie tej klasy...
    AR 147 1.9 JTD 8V (2004)
    AR 159 1.9 JTDm 16V (2007)
    Audi A6 Avant 3.0 TDI V6 (2012)

Użytkownik Romeo Avatar motofan
    Mieszka w
    Słupsk
    Auto
    Było Alfa Romeo 156 2.0 T.SPARK 16V 1999r jest Renault Laguna II 1.8 Dynamic

Domyślnie

Pomyśl o zakupie od prywatnego handlarza który przywozi takie auta niż brać może z komisu, zawsze to przepłacasz parę grosza a w to miejsce możesz dołożyć zaoszczędzone pieniądze na wyposażenie. Nie chcę Ci źle doradzać ale moja kobieta powiadała takie słowa "...trzeba być zdesperowanym żeby brać auto z komisu"
    spalanie 7.8l/100km
    ====================================
    pomoc w diagnostyce komputerowej Alf

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

Cytat Napisał motofan Zobacz post
    Nie chcę Ci źle doradzać ale moja kobieta powiadała takie słowa "...trzeba być zdesperowanym żeby brać auto z komisu"
    słowa mocno przesadzone - ale kobity tak mają
    trzeba brać auto które się dobrze sprawdzi - i tyle
    a czy z komisu czy nie to co za różnica ?
    jedynie przy autkach z komisu za "dobrą" cenę trzeba wzmóc czujność
    nie raz widziałem jak ktoś oddawał do komisu dobre autko bo nie miał czasu na sprzedaż swojego byłego i łatwiej mu było zostawić w rozliczeniu
    nie ma co generalizować
    ale fakt - komis= baaardzo ograniczone zaufanie ( lub najlepiej jego brak ) i dokładne spr autka

Mieszka w
    Słupsk
    Auto

Domyślnie

W słupsku latam bardzo często po komisach siłą rzeczy i mam oblatane samochody i ich stan techniczny. Mogę dziś na palcach u jednej ręki wymienić komisy które mają dobre samochody- 2. Najgorszy komis w Słupsku: PENSAKOLA na Borchardta 55, największe złomy, składają tam auta z połówek, pomalują i wcisną bajkę że zjechał lekko do rowu. Potwierdzam że można dostać auto w komisie w stanie BDB ale to rodzynki które kosztują dużo więcej niż od osoby prywatnej.
    spalanie 7.8l/100km

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

ale cytujac słowa swojej kobiety nic nie wspominałeś o cenach
    no i jak sam piszesz - masz rozeznanie tylko u siebie w okolicy
    więc nie generalizujmy
    bo generalnie to :
    alfa się psuje , to złom itd

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar drift-r
    Mieszka w
    Szczecin/Łódź (czasem)
    Auto
    AR 147 1.6TS Distinctive 2001

Domyślnie

Dokładnie tak, najważniejsze jest to w jakim stanie jest auto a nie od kogo jest kupowane. Oczywiście prawdą jest też, że auto z rąk prywatnych będzie tańsze niż z komisu bo komis też na czymś zarobić musi. Zawsze lepiej auto przed zakupem sprawdzić żeby nie było niespodzianki po zakupie.

Mieszka w
    Słupsk
    Auto

Domyślnie

Jak by ktoś Ci odradzał zakup Alfy, bo i takie sytuacje mogą się zdarzyć jak w moim przypadku kolega który mnie straszył że Alfa to wydatki bo świece platynowe to koszt 1000zł, czy że silniki są kiepskie bo panewki się obracają i w ogóle Alfy się psują i tak mnie denerwował gadaniem typu "w życiu to tylko Golf GTI i nic innego" to ja mu odpowiedziałem "jeśli ma się psuć to chcę jeździć tym psującym się samochodem" i wiesz co, zamknął się bo już nie miał na mnie argumentów Wiem że takim ludziom jak on i podobnym żal dupę ściska że ktoś będzie miał lepszy wóz niż oni. Dla nich Alfa to shit bo nie ma jak jej zwieśniaczyć, a tu by się chciało trochę plastyków poprzyklejać, to brewki, to spojlerek. A Alfa zobowiązuje, niestety to nie poziom dla dresa. A jeśli ktoś wygaduje takie głupoty na temat Alfy to tylko z zazdrości, bo nie z troszczenia się o nas.
    spalanie 7.8l/100km

Użytkownik Alfa i Omega
    Auto
    może GT

Domyślnie

Witam ponownie, co sądzicie o tej http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-jed...C16380209.html
    Tylko zdjęcia kiepskie oraz jest czarna, a ja chciałbym ciemnoszarą.
    Gdzieś czytałem, że silnik 2.2 dużo pali jak na swoje osiągi, szkoda że wtedy nie było 1.75 TBi, taki by mi najlepiej pasował.

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar maciek13
    Mieszka w
    Opole
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDM 8V

Domyślnie

Cytat Napisał Alabaster Zobacz post
    Witam ponownie, co sądzicie o tej http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-jed...C16380209.html
    Tylko zdjęcia kiepskie oraz jest czarna, a ja chciałbym ciemnoszarą.
    Gdzieś czytałem, że silnik 2.2 dużo pali jak na swoje osiągi, szkoda że wtedy nie było 1.75 TBi, taki by mi najlepiej pasował.
    Po zdjęciach nic nie widać bo marnej jakości, a można po nich zweryfikować dużą część wyposażenia. Nie widzę tutaj w zderzakach czujników parkowania, spryskiwaczy ksenonów, ale może to kwestia niewyraźnych zdjęć w małej rozdzielczości. Poza tym żadnego zdjęcia środka - stanu skór, totalnie nic. Niech Ci podeśle więcej zdjęć i lepszej jakości bo nie wiadomo, czy w ogóle warto się fatygować.