witam, powiedzcie mi koledzy czy jesli mam wywalone tulejki z tyłu to objawem tego moze byc plywajacy samochod...? na sniegu bardzo mi pływa tył auta, na dziurach słychac puste walenie,
witam, powiedzcie mi koledzy czy jesli mam wywalone tulejki z tyłu to objawem tego moze byc plywajacy samochod...? na sniegu bardzo mi pływa tył auta, na dziurach słychac puste walenie,
GDYBY BÓG NIE WYMYŚLIŁ ALFY ROMEO CHODZIŁBYM PIESZO !!!
Obejrzyj tylne wahacze poprzeczne, one odpowiadają za zbieżność. Ciut luzu na nich i masz niemal skrętną tylną oś![]()
10.2008-16.11.2012r. 156 3,0 V6 24V Q2 278KM@312Nm - pozostały piękne wspomnienia
Porting głowic, budowa silników do motorsportu, budowa układów wydechowych, kolektorów ssących ITB, indywidualnych części do motorsportu
Zapraszam => https://www.facebook.com/Ku%C5%9Bmie...37265/?fref=ts
To moze jeszcze ja sie doczepie jak plywa tyl przy mocnym chamowaniu to tez beda tulejki wyrobione w sumie u mnie nic nie puka jak narazie.
Z tyłu jest zawieszenie wielowahaczowe, więc trzeba dokładnie sprawdzić, co jest do naprawy.
Jeśli słychać "puste walenie" i tył pływa to na pewno trzeba się tym pilnie zająć - na odległość nie ma sensu wróżyć - jedź na kanał i wszystko będzie jasne.
Hamować pisze sie przez H
nie pisałem ze dzieje mi sie to przy hamowaniu... tylko ogolnie jadąc dzis na sniegu mialem wrazenie jakby wlasnie tylna oś sobie jezdzila na prawo czasem lewo troche...
co radzicie...?
GDYBY BÓG NIE WYMYŚLIŁ ALFY ROMEO CHODZIŁBYM PIESZO !!!
nikt Ci nie wywróży co to może byćjedź na ścieżkę diagnostyczną tam gdzie robisz przeglądy, trochę poszarpią i będzie wiadomo co i jak
tu masz cały tylni zawias:
![]()
prawie cały bo brakuje na tym zdjeciu tulejek zwrotnicy które często są przyczyną pływania tyłu http://moto.allegro.pl/tulejka-zwrot...324265179.html
Witam, mam dokładnie ten sam problem w swojej Alfie, tył lata na boki, czyli czas przyjrzeć się dokładniej tym tulejkom
AR Cento Sessanta Sei 2,4 JTD 150 KM silver + FULL
u mnie powodem pływania auta były właśnie luzy na tulejkach wachaczy poprzecznych, po podniesieniu auta można sprawdzić, mocno szarpiąc kołem na boki, u mnie było widać,że koło sie delikatnie ruszało na boki
ja mam AR 166, ale myślę, że to będzie to samo
AR Cento Sessanta Sei 2,4 JTD 150 KM silver + FULL