Zmroziło zamek od strony pasażera, za mocno pociągnąłem za klamkę wewnątrz.. urwałem linke, kapitalnie.
A ja wczoraj rozwaliłem wkładkę zamka pasażera, ostatnią sprawną i nie mam jak dostać się do auta![]()
Nie dziś i nie ja ale jednak - miałem stłuczkę. Gościu mercem na mnie najechał, drzwi przód i tył rysy opór głębokie w lakierze, lekka wgniotka tylnych drzwi i porysowane nadkole. Malinowo teraz będę ganiał po rzeczoznawcach![]()
STOP CIOTOM DROGOWYM
Było>> 166 2.4 JTD '99 >> GT 1.9 JTD '05 >> Jaguar X-Type 2.5 '03 >> Laguna 2 FL 1.9 DCI '05>>
Jest>> Passat B6 2.0 TSI 200KM '07 ver. USA
No ja się też obawiam takiej sytuacji, bo oba piloty też mam niesprawne guziki (nie macie może znajomego elektronika/sprzedawcę/producenta pilotów, który miałby takie płaskie mikrostyki - nigdzie nie mogę ich znaleźć)... Tylko ja mam wejście awaryjne przez bagażnik, o ile nie zaparkuje do ściany, jak zwykle w swoim garażu
A Ty sąsiad to masz pechaTo drugi czy 3-ci raz? Ja miałem dokładnie to samo z mercem (identyczne uszkodzenia), gość mi tak fiestą Merca zdewastował, że trzeba było jednak naciskać Policję żeby zbadali sytuację współwiny (nadmierna prędkość), bo było teoretycznie z mojej winy, ale Policja powiedziała, że skoro się przyznaję to oni jadą i ich tu nie było
Dopiero blacharz powiedział, że wogóle mogła być nie moja, bo mogłem go nie zauważyć jak tak popylał... Nic to, grunt, że u Ciebie wina jest ustalona na gościa i trzymamy kciuki za korzystną odbudowę (co najmniej tak korzystną jak reflektora po myjni
) ale w ostatnich dniach widziałem masę aut z wgniotkami z boku i z przodu
Dlatego moja Bella przez 95% czasu stoi w ciepłym (no może nie ma 20 stopni, ale Cieplej niż na dworze) garażu
![]()
Moja ex - teraz u kolegi "szybka"...
Urwałem klamkę w drzwiach
Drzwi przymarzły, lekko szarpnąłem i ...![]()
2 raz na mieście - 1 był przedni zderzak ale to z mojej winy. Teraz miałem trochę szczęścia bo gościu trafił też w tylne drzwi na których wcześniej mi żona lakier porysowałaDobrze że nie przeszkadza mi to w normalnym użytkowaniu auta. Po śniegu zasuwa jak burza
Miał OC z PTU nie wiem jak u nich z wypłatami. A wina gościa była bezdyskusyjna. Jechałem 40km/h lewym pasem a on zmieniając ze środkowego pojechał mnie w bok.
STOP CIOTOM DROGOWYM
Było>> 166 2.4 JTD '99 >> GT 1.9 JTD '05 >> Jaguar X-Type 2.5 '03 >> Laguna 2 FL 1.9 DCI '05>>
Jest>> Passat B6 2.0 TSI 200KM '07 ver. USA