Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 13 z 13

Temat: MANTA car audio

Użytkownik Alfa i Omega Avatar iNTELL
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    159 SW 1,9JTDm, 156 SW 1,9JTD, Spider 3.0 V6, Audi A8 3,7 V8

Domyślnie

Cytat Napisał maciejbydg_87 Zobacz post
    Ale mówicie tak bo słyszeliście Mante w Akcji ?? czy poprostu z racji na to że to manta a nie np Hertz ??
    nawet chciałem zostawić Blaupunkty bo dobrze graja ale chcialem spróbować czegoś innego - nie jestem jakims walnietym audiofilem ale lubie gdy z głosników idzie taki soczysty czysty dźwięk.... nie koniecznie za "WSZELKA CENE" czyli tak max do 150zł za komplet bo chche miec 2 -przód +tył + ew tuba kiedyś - żeby za każdy przedział dźwieków był odpowiedzialny osobny głosnik.
    Mialem okazje sie z tym systemem spotkac, klient przyjechal do mnie z czms takim do montazu, mimo iz poczatkowo nie chcialem sie tego podjac twierdzac ze jest to chybiony pomysl, jednak on nalegal twierdzac ze teraz ma pieniadze tylko na porzadne przygotowanie drzwi a zestaw kupi pozniej. I tak sie stalo, za porzadne tlumienie drzwi, z przerobka tapicerki, zanitowaniem otworow technologicznych blacha zaplacil 1000zl po czym wkrecilem ten zestawik za groszy pare, i co ?? I tragedia bas zamiast kopac mruczal cos tam pod nosem, gora walila po uszach, tony srednie byly znaczaco wycofane. Z ciekawosci podlaczylem system pomiarowy audiomatica clio i to co zobaczylem przeroslo moje najsmielsze oczekiwania. Charakterystyka zestawu trzymala sie w ryzach +/- 10db co jest calkowicie niedopuszczalne, "zwrotnica" totalnie niedopasowana do zestawu powodowala pokazny rezonans w pasmie 3 - 5khz, o jakiejkolwiek zgodnosci fazowej nie wspominajac. Klient finalnie wyjechal z pozyczonym systemem, bo sluchanie tamtego grozilo utrata sluchu i zbiera kase na cos porzadnego

Użytkownik Romeo Avatar maciejbydg_87
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Auto
    AR 147 & 156 SW 1.9 JTD

Domyślnie

Cytat Napisał iNTELL Zobacz post
    Mialem okazje sie z tym systemem spotkac, klient przyjechal do mnie z czms takim do montazu, mimo iz poczatkowo nie chcialem sie tego podjac twierdzac ze jest to chybiony pomysl, jednak on nalegal twierdzac ze teraz ma pieniadze tylko na porzadne przygotowanie drzwi a zestaw kupi pozniej. I tak sie stalo, za porzadne tlumienie drzwi, z przerobka tapicerki, zanitowaniem otworow technologicznych blacha zaplacil 1000zl po czym wkrecilem ten zestawik za groszy pare, i co ?? I tragedia bas zamiast kopac mruczal cos tam pod nosem, gora walila po uszach, tony srednie byly znaczaco wycofane. Z ciekawosci podlaczylem system pomiarowy audiomatica clio i to co zobaczylem przeroslo moje najsmielsze oczekiwania. Charakterystyka zestawu trzymala sie w ryzach +/- 10db co jest calkowicie niedopuszczalne, "zwrotnica" totalnie niedopasowana do zestawu powodowala pokazny rezonans w pasmie 3 - 5khz, o jakiejkolwiek zgodnosci fazowej nie wspominajac. Klient finalnie wyjechal z pozyczonym systemem, bo sluchanie tamtego grozilo utrata sluchu i zbiera kase na cos porzadnego
    no wielkie dzieki to faktycznie bede unikać - choc korciło mnie żeby to przetestować - nawet namawiałem znajomego żeby był krolikiem dośw

Moje Belle:
    Alfa 33 Imola 1.4 BX 1993 ( '08 - '11 )
    Alfa 155 Sport 1.8 TS 8v 1995 ( '11 - '12 )
    Alfa 164 Super 2.0 TS 8v 1997 ( '12 -'14 )
    Alfa 147 1.9 JTD 2003 ('14 - )
    Alfa 156 SW 1.9 JTD 115km 2002 ('14 - '16 )
    Alfa 156 SW 1.9 JTD 110km 2001 ('16 - '18 )
    Alfa 159 SW 1.9 JTD 150 Q-tronic 2010 ('18 - )
    Alfa 33 Q4 1992 ('18 - )

SopelAR155
    Gość

Domyślnie

Ja dodam coś od siebie
    Kiedyś przyjechał do mnie kolega abym zamontował mu tubę manty
    http://allegro.pl/tuba-aktywny-subwo...350603011.html
    Jak zobaczyłem te kable co były w zestawie buchnąłem śmiechem nie podłączył bym na nich DVD do telewizora. Dałem mu swoje kable i podłączyliśmy, pierwsze wrażenie to w środku prawie nie słychać że coś jest w bagażniku. A na zewnątrz tylko trzęsie trochę rejestracją. A bass? to nie bas tylko trzaskanie także nie polecam szkoda pieniędzy...