Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 46

Temat: Znacie zestaw głośnomówiący, który można zintegrować z przyciskami na kierownicy?

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    Wawa
    Auto
    Różne Alfy... i nie tylko :)

Domyślnie

Cytat Napisał noe9 Zobacz post
    Znacie może kogoś z Łodzi bądź okolic kto by się był tego w stanie podjąć (włącznie z aktualizacją oprogramowania body i licznika)?
    To ja może się podłączę i zapytam, czy znacie kogoś w całej PL kto się tego podejmie i będzie w stanie to zrobić? Ja co prawda mam tą funkcję, ale jeśli to byłby w stanie zrobić, to inne rzeczy, które mi chodzą po głowie zrobiłby pewnie z zamkniętymi oczami...
    Pozdrawiam Camil

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Jaworze
    Auto
    AR: 75 Busso/159 1,9Jtdm/ Fiat Coupe 2,0

Domyślnie

Pisałem oficjalnie do fiata - odpowiedz negatywna 1

Użytkownik Świeżak Avatar Mr_Kain
    Mieszka w
    POZnan*
    Auto
    Brera 2.4jtdm Q-Tronic 12'2010 czarna, z tabaczkową skórą :D

Domyślnie

Odkopię trochę temat

Jakiś czas temu drążyłem temat próbując okiełznać podłączenie MP3 i iPhone'a do Belli by nie być skazanym na odtwarzanie MP3 z płyt, tym bardziej że moje navi mapy ciągnie z płyt.

Rozważałem zakup Parrota MKi9200 (tym bardziej, że miałem go w Lybrze i byłem zadowolony) ale mi przeszło i poprzestałem na zakupieniu Loudlinka, który rozwiązał problem MP3 (z karty SD - 9 razy 99 utworów) oraz iPhone'a (wejście AUX).

Temat telefonu głośnomówiącego porzuciłem po próbnym użyciu wbudowanego slotu na kartę SIM na rzecz obsługującej dwa telefony słuchawki Nokia BH-90.

A teraz do rzeczy:
    Parrot się chwali, że ma urządzenie nazywające się Unika służące do zintegrowania przycisków na kierownicy z zestawem MKi9200 (i chyba nie tylko z tym najwyższym modelem).
    Dla ConnectNav bez Blue&Me jak znalazł.

Poniżej link do stosownej informacji:
    http://dbinstall.parrot.com/compatib...model=36&ck=12

Dodam też, że mają polskiego dealera - amervox.com - strona jednak dość kulawo przetłumaczona.

Pozdrawiam
    == Mr_Kain ==
    Chłopcy to są w agencji towarzyskiej, my jesteśmy Młode Wilki (umiarkowanie młode hehe)
    HW: AR 159 SW 1.9JTDM Q-Tronic 10'2007 + Loudlink | ThinkPad T440s i5 12G 256G | iPhone 4 | E55

szocik
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Mr_Kain Zobacz post
    Odkopię trochę temat

Parrot się chwali, że ma urządzenie nazywające się Unika służące do zintegrowania przycisków na kierownicy z zestawem MKi9200 (i chyba nie tylko z tym najwyższym modelem).
    Dla ConnectNav bez Blue&Me jak znalazł.

Poniżej link do stosownej informacji:
    http://dbinstall.parrot.com/compatib...model=36&ck=12

Dodam też, że mają polskiego dealera - amervox.com - strona jednak dość kulawo przetłumaczona.

Pozdrawiam
    jedyny minus to cena za zestaw MKi9000 + unika wynosi ok 700zl netto

Użytkownik Świeżak Avatar Mr_Kain
    Mieszka w
    POZnan*
    Auto
    Brera 2.4jtdm Q-Tronic 12'2010 czarna, z tabaczkową skórą :D

Domyślnie

To prawda, nie jest to rozwiązanie budżetowe... ale 159 to nie budżetowy Matiz lub Tico i chyba warto się skusić (oczywiście jeżeli rozwiązanie to jest potrzebne do szczęścia).

Pozdrawiam
    == Mr_Kain ==
    Chłopcy to są w agencji towarzyskiej, my jesteśmy Młode Wilki (umiarkowanie młode hehe)
    HW: AR 159 SW 1.9JTDM Q-Tronic 10'2007 + Loudlink | ThinkPad T440s i5 12G 256G | iPhone 4 | E55

M@T
    Gość

Domyślnie

Ja u siebie nie mam Blue&me ani nawet odtwarzania mp3 w radiu, ale wiem że to radio ma tryb aux, więc rozumiem że też ma wyjście z tyłu "aux" - czy podłączał może ktoś radio np. z Iphone'm lub Ipad'em i jakie kable itp. są do tego potrzebne??

Użytkownik Ogier Avatar Lukasz78
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Auto
    BMW 520d/177KM LCI 2008

Domyślnie

Cytat Napisał noe9 Zobacz post

Na koniec kwestia mrugającego licznika. Czy ktoś potwierdził że da się przeprogramować body i licznik tak żeby nie mrugało lub aktywować dodatkowe moduły oprogramowania body bez posiadania softu z innego auta które akurat jest skonfigurowane tak jak nasze tyle że z B&M (powraca tu kwestia wczesnego rocznika mojej Belli i obaw czy po mieszaniu przy sofcie body autko nie będzie marudziło)?
    Ewentualnie czy da radę zastosować trik z instalacji nawigacji w Stilo, gdzie instalowało opóźniacz który dawał Navi trochę czasu zanim odpaliła tak że uruchamiała się już po autodiagnostyce body komputera?
    Trick może być stosowany z każdym nowym urządzeniem włączanym w istniejącą sieć CAN.Pozostaje opcja którą opisał kolega bera5 lub opcja 3 przeprogramowanie istniejącego body + licznik. Żeby to zrobić należy mieć zgraną zawartość pamięci z innego body i licznika lub znać adresy komórek w których w pamięci przechowywane są takie dane.Oczywiście jest to wiedza dla wtajemniczonych, wystarczy tylko wiedzieć w które drzwi zapukać.

Obwód opóźnienia kupisz tutaj:

http://cgi.ebay.pl/ws/eBayISAPI.dll?...fvi%3D1&_rdc=1

Powodzenia!

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    Wawa
    Auto
    Różne Alfy... i nie tylko :)

Domyślnie

Cytat Napisał Lukasz78 Zobacz post
    (...) przeprogramowanie istniejącego body + licznik. Żeby to zrobić należy mieć zgraną zawartość pamięci z innego body i licznika lub znać adresy komórek w których w pamięci przechowywane są takie dane.Oczywiście jest to wiedza dla wtajemniczonych, wystarczy tylko wiedzieć w które drzwi zapukać.
    Powodzenia!
    Hej,

no właśnie, czy ktoś zna adres takich drzwi? Bardzo by mi się on przydał
    Pozdrawiam Camil

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Amsterdam / Wodzisław Śląski
    Auto
    AR 159 2.4 Q4 Ti

Domyślnie

Cytat Napisał camil Zobacz post
    Hej,

no właśnie, czy ktoś zna adres takich drzwi? Bardzo by mi się on przydał
    Ano drążę już temat od dłuższego czasu. W różne drzwi już pukałem narazie bez większych efektów... jeżeli znajdę trochę wolnego i jakiś wolny body komputer do zabawy sam się zabiorę chyba za rozkminianie tego tematu... myślę że zdobyta wiedza może sie przydać...
    Problemem jest niestety czas i brak dostępu do sprzętu na chwilę obecną
    AR 159 2.4 Q4, Ti '09 Sedan

Użytkownik Alfa i Omega Avatar jamrozw
    Mieszka w
    Czechowice-Dziedzice, Poland
    Auto
    Alfa Romeo Spider 916

Domyślnie

Jeśli chodzi o podłaczenie iphona czy ipoda to wydaje mi się że jest specialy kit ktory to umozliwia tak sie sklada że posiadam coś takiego do bravo ale wydaje mi się że alfa posiada coś takiego w swojej ofercie akcesorii mogę to sprawdzić