Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Temat: pierwsza awaria

Użytkownik Znawca Avatar Żuczek
    Mieszka w
    Płock
    Auto
    Alfa Romeo Giulietta MA170 KM

Domyślnie wyważanie

Cytat Napisał Andrzej_Kolbudy Zobacz post
    Tzn, wyważałeś bez oczyszczenia ze śniegu? Chyba nie przemyślałeś tej wypowiedzi.

(Bez urazy)
    Osobiście przecież ich nie wyważałem, robili to pracownicy zakładu wulkanizacyjnego a oni zawsze czyszczą felgi przed wyważaniem. Myślałem że to oczywiste i dlatego o tym nie pisałem Dzień wcześniej samochód postawiłem na noc w ogrzewanym garażu Ojca żeby śnieg stopniał także w miejscach gdzie nie mogłem go usunąć bez zdejmowania kół. Nic to na drgania nie pomogło. Wtedy pojechałem do wulkanizacji. Widocznie winowajcą było błoto które usuneli dopiero przed wyważaniem.

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Gdańsk
    Auto
    Alfa Romeo 156 2.0JTS; Ford Fiesta ST 3D 200KM, Fiat 500X, była Alfa Romeo Mito i Vespa125

Domyślnie

Cytat Napisał Żuczek Zobacz post
    Osobiście przecież ich nie wyważałem, robili to pracownicy zakładu wulkanizacyjnego a oni zawsze czyszczą felgi przed wyważaniem. Myślałem że to oczywiste i dlatego o tym nie pisałem Dzień wcześniej samochód postawiłem na noc w ogrzewanym garażu Ojca żeby śnieg stopniał także w miejscach gdzie nie mogłem go usunąć bez zdejmowania kół. Nic to na drgania nie pomogło. Wtedy pojechałem do wulkanizacji. Widocznie winowajcą było błoto które usuneli dopiero przed wyważaniem.
    Nie w tym sensie pisałem.

Pomyśl logicznie.
    Nie wyważa się kół bo na nich jest śnieg lub błoto. To by było śmieszne jakbym codziennie w zimie jeździł wyważać koła.

Wyważa się bo zmienia się geometria kół np. przez uszkodzenie felgi lub opony, lub jak w moim przypadku przez złą jakość ogumienia.

macacus
    Gość

Domyślnie

Miałem podobny problem przy felgach stalowych. W ciągu dnia samochód stał na słońcu, resztki śniegu rozpuśiły się i woda zebrała się w zagłębieniach felg. Słoneczko zaszło, woda zamarzła i w nocy jak wracałem do domu przy prędkości powyżej 100 wibracje były nie do wytrzymania. Pomogło dopiero płukanie felg ciepłą wodą w myjni, przeszło natychmiast.

TOM & JULIA
    Gość

Domyślnie

A ja mam do was takie pytanie czy też na nierównościach bije wam na tylnej osi coś jakby waliło o nadkole ?
    Takie głuche pukanie, prawdopodobnie przez to że nadkola są obklejone śniegiem .
    Tylko jak faktycznie to jest tego wina to zastanawia mnie to czy nie dało się lepiej przymocować tych nadkoli ?

macacus
    Gość

Domyślnie

U mnie na razie cisza.

Użytkownik Romeo Avatar _tomek_
    Mieszka w
    tychy
    Auto
    Mieczysław i Julia

Domyślnie

Cytat Napisał TOM & JULIA Zobacz post
    A ja mam do was takie pytanie czy też na nierównościach bije wam na tylnej osi coś jakby waliło o nadkole ?
    Takie głuche pukanie, prawdopodobnie przez to że nadkola są obklejone śniegiem .
    Tylko jak faktycznie to jest tego wina to zastanawia mnie to czy nie dało się lepiej przymocować tych nadkoli ?
    głuchego pukania nie zauważyłem, jak jest oblepione śniegiem bardzo to szura
    no i trochę skrzypi zawieszenie jak jest bardzo mroźno

darek3972
    Gość

Domyślnie Julka 12o KM

Witam, mam pytanie, ile pali Julka 1,4 120-KM w mieście? Przejechalem dopiero ok 1000 km, i jest to troche dużo, chociaż warunki są, jakie są.. Pozdrawiam darek.

Użytkownik Znawca Avatar lechtak
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Mito TCT 135 KM / Giulia Veloce Pakiet Q

Domyślnie

Cytat Napisał darek3972 Zobacz post
    Witam, mam pytanie, ile pali Julka 1,4 120-KM w mieście? Przejechalem dopiero ok 1000 km, i jest to troche dużo, chociaż warunki są, jakie są.. Pozdrawiam darek.
    No a jakie masz zużycie?

TOM & JULIA
    Gość

Domyślnie

Nie ma się co oszukiwać , dogrzewanie , rozgrzewanie i wyszło 9,5