Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Temat: pilot centralnego zamka nie dziala

pafcio156
    Gość

Domyślnie pilot centralnego zamka nie dziala

tak jak w temacie pilot centralnego zamka przestal nagle dzialac dioda zamiast migac swieci sie ciagle albo wcale sie nie swieci... jak to naprawic??

luj666
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał pafcio156 Zobacz post
    tak jak w temacie pilot centralnego zamka przestal nagle dzialac dioda zamiast migac swieci sie ciagle albo wcale sie nie swieci... jak to naprawic??
    Witam najprosciej to sprawdzic baterię napewno to ona...
    pozdrawiam...

tomek_murawski
    Gość

Domyślnie

A jaki masz kluczyk? Bo rozumiem, że pilot w kluczyku?

pafcio156
    Gość

Domyślnie

kluczyk typu scyzoryk z dwoma przyciskami jeden od drzwi drugi od tylniej klapy... baterie mam dobra , a zauwazylem jeszcze cos takiego ze po wlozeniu baterii dioda w kluczyku bardzo slabo ale caly casz sie swieci po nacisnieciu przycisku otworz/zamknij swieci mocniej ale nie miga jak naciskam przycisk od klapy nie dzieje sie nic...

tomek_murawski
    Gość

Domyślnie

Ja coprawda nie mam takiego kluczyka, bo czarwony z gumką, ale ze swojego doświadczenia i przykładu, może powinieneś rozebrać obudowę, bo bardzo możliwe, że w płytce z elektroniką jest błąd (przycisk który jest w niej wbudowany cały czas jest wciśnięty, a jego przeczyszczenie możę pomóc). Może nie profesjonalne rozwiązanie, ale być może, że zadziałą.

Użytkownik Romeo Avatar kt0sfajny
    Mieszka w
    Luxembourg | Rzeszów
    Auto
    Byla Alfa Romeo 156 TS

Domyślnie

a z drugiego kluczyka dziala?
    gdzie kucharek szesc tam jest co poklepac| jeszcze tu wroce | jezdze alfa bo mnie stac;P

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Belfer
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    Chwilowo: 156 GTA Q2, 159 TBI, Lancia Phedra FL, 147 2.0 3D, RAV4 04' i GT JTD

Domyślnie

Cytat Napisał pafcio156 Zobacz post
    kluczyk typu scyzoryk z dwoma przyciskami jeden od drzwi drugi od tylniej klapy... baterie mam dobra , a zauwazylem jeszcze cos takiego ze po wlozeniu baterii dioda w kluczyku bardzo slabo ale caly casz sie swieci po nacisnieciu przycisku otworz/zamknij swieci mocniej ale nie miga jak naciskam przycisk od klapy nie dzieje sie nic...
    Prawdopodobnie mikrostyk na płytce padł i takie są efekty. Odnośnie rozbierania kluczyka i wymiany tych włączników było dużo na forum więc musisz tylko poszukać. Ja miałem identycznie i pomogło wlutowanie nowego mikrostyku.

Użytkownik Romeo Avatar dakoolk
    Mieszka w
    WPR
    Auto
    Modra Foka

Domyślnie

Cytat Napisał Belfer27 Zobacz post
    Prawdopodobnie mikrostyk na płytce padł i takie są efekty. Odnośnie rozbierania kluczyka i wymiany tych włączników było dużo na forum więc musisz tylko poszukać. Ja miałem identycznie i pomogło wlutowanie nowego mikrostyku.
    Dokładnie to było tutaj: [156] Naprawa kluczyka scyzoryka

Sam ostatnio wymieniłem oba przyciski w jednym, dziś mam drugi w kieszeni, idę wymienić
    Moja ex - teraz u kolegi "szybka"...

pafcio156
    Gość

Domyślnie

no i juz po problemie... wymienilem mikrostyki ( wzialem z drugiego pilota od innej alfy) , ale niestety nic to nie pomoglo... w zwiazku z tym, ze dioda na pilocie swiecila sie czasem slabo za chwile gasla itd postanowilem szukac dalszej przyczyny... przylutowalem delikatnie baterie do plytki pilota i zaczalem sprawdzac sciezki na plytce... okazalo sie, ze w jednym miejscu uklad nie laczy... po poprawieniu sciezki pilot dziala bez zarzutu

pafcio156
    Gość

Domyślnie

ponizej zdjecie miejsca gdzie doszlo do awarii