Szanowni alkoholicy czy wiecie może czy jest gdzieś w komorze koła zapasowego odprowadzanie wody? Ponieważ zauważyłem , że od pewnego momentu zbiera mi się tam dość pokaźna ilość wody. A może tam w ogóle nie powinno być wody?
Szanowni alkoholicy czy wiecie może czy jest gdzieś w komorze koła zapasowego odprowadzanie wody? Ponieważ zauważyłem , że od pewnego momentu zbiera mi się tam dość pokaźna ilość wody. A może tam w ogóle nie powinno być wody?
Ja akurat mam tam butlę więc nie powiem. Ale odpływ na pewno powinien być.
Zawsze w autach (jak nie miałem butli) to były odpływy. Po co? Na przykład w zimie zmieniasz koło bo kapcia złapałeś. Idealnie ze śniegu nie wyczyścisz. I co wtedy? Szmatką wycierasz albo kieliszkiem wybierasz wodę z wnęki na koło? Nie. Musi być odpływ. Poza tym przy projektowaniu auta jest zawsze brane pod uwagę że np będzie podciekać pod klapą, skraplać się z wilgoci - to normalne w bagażniku. Tak są konstruowane samochody że z punktów gdzie może się pojawić woda albo wilgoć musi być odpływ z najniżej położonego punktu.
No to koledzy mi nie pomogliście, a co do tego skąd tam jest woda to nie mam zielonego pojęcia. jeżeli gdzieś podcieka od góry to pod wykładzinami, bo nic nie widać na wierzchu.
Ostatnio edytowane przez Majkel ; 06-01-2011 o 11:15
Ile tej wody? kiedy się zbiera? Nic nie idzie wydedukować? Jak masz dwa litry po paru dniach to wiadomo że przecieka a nie się skrapla. Jak jest dużo to sprawdź uszczelkę jak przylega (przesmaruj i odbij na klapie). Tak czy siak ja bym zobaczył czy nie można przewiercić otworu na wylot, zakonserwowałbym w tym miejscu i finał.
U mnie to mam wrażenie podciekało przy tej gumowej osłonie z przewodami, kołnierz się wysunął i była szczelina. Poprawiłem i jest lepiej, ale dalej chyba coś gdzieś podcieka bo jakaś taka wilgoć tam panuje...
Witam napewno odprowadzenia wody nie ma , u mnie woda ciekła prrzez zaślepke na tylnym pasie .Aby tam sie dostać musisz zdemontować wykładzine tylnego pasa ,ciężko wytłumaczyć bo zaślepka jest za profilem wzmacniającym .Ja tego skąd cieknie szukałem pół roku podaje tel tak bedzie łatwiej wytłumaczyć 606134293 myśle że woda Ci cieknie z tego miejsca.
pawel164
Niestety nie ,ciężko to znależć bo po małym deszczu lub myciu woda sie gromadzi w profilu .
pawel164