To a propo zmiany dawek wtrysku to ktoś wie jak to zrobić? Mi na początku ICS bardzo dobrze pokazywał spalanie. Po paru jego wyjęciach i odcięciu zasilania pokazuje teraz średnio o 4l więcej. Czemu to dziadostwo się rozstroiło?
To a propo zmiany dawek wtrysku to ktoś wie jak to zrobić? Mi na początku ICS bardzo dobrze pokazywał spalanie. Po paru jego wyjęciach i odcięciu zasilania pokazuje teraz średnio o 4l więcej. Czemu to dziadostwo się rozstroiło?
Ja komentowałem posta kolegi Mikellino...
A skoro osiągnął on średnią 138 to chyba musiała być to w miarę stałą jazda, nie sądzisz?
U mnie też była stała - po autostradzie. Po 1 - takie średnie prędkości można rozwijać tylko na autostradzie lub dobrej dwupasmówce, a po 2 - na autostradzie lub dobrej dwupasmówce z reguły jazda jest z w miarę stałą prędkością.
Grzesiek - żuwik
What happens if you give an Italian a pencil and paper...
tak ale nie jest to realna jazda... spalanie podczas prędkości przelotowej nie jest tym samym co spalanie średnie na trasie... mogę wam zrobić zdjęcie było 0,0 albo 0,1l/100km napędzając się do 200 i hamując silnikiem do praktycznie zera biegami... ale co to wnosi? poza tym że do napędzenia się do tych 200 potrzebne było 20 l/100km i trwało dajmy na to 5 km i jazda na wybiegu podobnie...średnia jest 10l
Heh, ja rozumiem![]()
Może faktycznie średnia 138 nie jest możliwa z wybiegiem, no chyba że ktoś mieszka przy autostradzie z bezpośrednim wyjazdem...
Grzesiek - żuwik
What happens if you give an Italian a pencil and paper...
Czytałem już o tym "tajnym menu". Nikt tam nic nie potrafi zrobić a jak próbował to zje...ł. Tak więc wolałbym inaczej to zrobić![]()
wracając do tematu ;p Nie wiem dlaczego u was komp zaniża, ale u mnie zawyża spalanie.. Jesli pokazuje mi 7,8 to przy dystrybutorze wychodzic 7,2 gdy 4,8 na kompie to na stacji 4,5 ... Pozdrawiam![]()