Ja robiłem w Rzeszowie. polecam w 100% ! milo, szybko i fachowo![]()
Ja robiłem w Rzeszowie. polecam w 100% ! milo, szybko i fachowo![]()
Ja robiłem w Płocku. też fachowo z godzine mi sprawdzali samochód. jak widziałęm przez szybe samochód na podnośniku jak koleś szarpał wszystkie elementy zawieszenia to nie miałem wątpliwości e z tymi przeglądami jakaś lipa.
potem fachowo opisane co trzeba wymienić i też nie sugerowali żeby u nich.
Część serwisów zatrudnia dodatkowe osoby na tą całą akcję, osoby te na biegu są szkolone co sprawdzić w 10 punktach, tak żeby było, często to nawet nie mechanicy. Kolega mój co roku wujka wkręca w tą robotę, na pewno nie jest jedyny.
10 punktów zaliczone, i coś od 2 dni wycieraczka od strony kierowcy kiepsko zbiera![]()
U mnie znaleźli w zawieszeniu "tuleja tylnej lewej zwrotnicy" mimo że wcześniej na przeglądzie okresowym tego nie znaleźli.
Kupiłem nową w zaprzyjaźnionym ASO i po zdemontowaniu zwrotnicy okazało się że rzeczywiście tuleja była w słabym stanie.
Także u mnie raczej się przełożyli do przeglądu skoro znaleźli taki drobiazg.
No to chyba się poziom obsługi w Łodzi (Maredi) obniżył bo u mnie chyba nie szukali zbyt dokładnie i zasugerowali wymianę całego kompletu wahaczy i tak się tym zajęli, że chyba zapomnieli o innych rzeczach - no chyba, że wszystko inne jest w zadowalającym stanie. Całość przeglądu trwała około 1,25h przy czym większość czasu samochód stał niedotykany.
Ogólnie spodziewałem się chyba czegoś więcej.
DRIFT-R's ALFA 147[CENTER]
Wiadomo coś co do darmowych przeglądów w tym roku, bo na stronie FIATa cisza ;/
są tylko nie darmowe60PLN
http://www.alfaromeo.pl/pl/CMSPL/OWN...lfa_plakat.pdf
Szczerze mówiąc to nie wiem czy za te 60zł się wybiorę bo w zeszłym roku po tym jak sprawdzili zawieszenie dali sobie spokój ze wszystkim innym chyba bo przedstawili mi obserwacje tylko odnośnie zawieszenia i kosztorys wymiany. Na pytanie o stan innych diagnozowanych kwestii usłyszałem, że zawieszenie jest najważniejsze.
DRIFT-R's ALFA 147[CENTER]
Ten przegląd to i tak o dupę potłuc ale jak był darmowy to się jeździło![]()