mam problem z elektryką, kupiłem przed wczoraj alfę i wszystko działało. Niestety 50 km od domu coś zaczęło śmierdzieć i przestała działać klima - cały ten panel sterujący - do tego radio czujnik temperatury. Spalił się bezpiecznik w tej puszcze bezpieczników drugi u dołu od lewej strony - 7,5A z opisem "service". Przyczyną tego była lużna klema na aku - duży pobór prądu radio - światła - klima - nawiew, spowodował za duże obciążenie i wywaliło ten bezpiecznik, dziś wszystko zrobiłm - wymieniłem kleme, włożyłem bezpiecznik i zonk - wentylator od nawiewu samoczynnie startuje na najwyższy bieg i nie reaguje na sterowanie z panelu, nie można wyłączyć klimy i zwiera strzałka od lewego kierunka - ciągle świeci. A jak włączę lewy kierunek to mruga razem z 3 stopami. Co jest nie tak?? Pomocy!
uwaga czytać!!!
trochę się zmieniło.
Otóż wkładam rzeczony bezpiecznik prawie wszystko jest już ok prócz świateł - po włożeniu bezpiecznika w złącze service świeci się na zegarach lewa strzałka od kierunkowskazów i z tyłu świecą światła stopu wraz z kierunkiem. Mogło się coś zewrzeć w środku skrzynki z bezpiecznikami??