Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Temat: Pare pytan zawieszenie amortyzatory.

piotr9008
    Gość

Domyślnie Pare pytan zawieszenie amortyzatory.

witam
    Jakie polecacie amorki na tył w miare tanie dobrej firmy i od razu jakie sprężyny obniżające do tego?
    Wyczaiłem też komplet zawieszenia tylnego na allegro w atrakcyjej cenie. Nie rozsypie się? Chyba tył nie jest aż tak obciążony jak przód.
    http://allegro.pl/wahacz-drazek-reak...393875124.html
    Co o tym myslicie?
    pozdrawiam.

Użytkownik Alfa i Omega Avatar tomito
    Mieszka w
    Kielce / Gdańsk
    Auto
    AR 156 1.8 TS 2003 benzyna | Chevrolet Tahoe 2002 5.3 V8 | W oczekiwaniu aż Stelvio stanieje...

Lightbulb

Hej!

No niestety kolego, określenie "dobre i tanie" nigdy nie idzie ze sobą w parze... Chyba lepiej zainwestować w porządne lub nieco lepsze części i mieć spokój na dłuższy czas. Ja zakupiłem amortyzatory Kayaba, zapłaciłem w październiku ok. 260 PLN szt. Chłopaki z forum zakładają też Sachsy, mój mechanik odradził mi Delphi oraz Monroe (które były zamontowane poprzednio na przód - dwa lata wytrzymały, chyba kiepskawo...). Co do sprężyn to nie wymieniałem, przewinęła mi się kilka razy dyskusja gdzie zachwalano Eibach. Moim zdaniem jeżeli chcesz zachować charakterystykę jezdną na poziomie to nie ma co oszczędzać i szukać najtańszych. Możesz szybciej niż myślisz wymieniać po raz wtóry.

Co do tego zestawu naprawczego to nie mam pojęcia, widziałem go już na Allegro, ale czy warto? Czytałem kiedyś że stosowano zestawy naprawcze na tył firmy Vema. Jedni jednak odradzają taką kombinatorykę i zakup kompletnych wahaczy, inni są zadowoleni z zestawu naprawczego i po 20 - 40 tys km nie widzą problemów. Warto poszukać na forum. Jeśli zestaw naprawczy to celuj w elementy dobrej jakości.
    Jedyny miarodajny wskaźnik jakości kodu jednostka WTF/min - czyli programisty dzień powszedni...
    Wielki błysk - czarny pysk czyli elektronika dzień powszedni...

piotr9008
    Gość

Domyślnie

ok dzięki, już zamówiłem zestawik wahaczy VEMY na allegro i jeszcze pozostała mi kwestia wyboru amorków.
    http://allegro.pl/amortyzatory-alfa-...386923743.html
    Wyczaiłem takie Bilsteiny. Bede mógł na nich obniżyć zawieszenie? czy musze zostać na seryjnych sprężynach??

http://allegro.pl/amortyzatory-bilst...406683154.html a tutaj sa B4, czym one się różnią od tych powyżej?
    lepiej do łożyć i kupić b4, czy to nie ma takiego znaczenia aż??

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Gdynia
    Auto
    Lancer, Giulia quadrifoglio

Domyślnie

B4 to raczej standard, obniżania zawiasu na tych amorach nie polecam. Jak chcesz gleby to B6 minimum jak dla mnie.