Jeśli już piszecie czy przyciera czy nie, to oprócz rozmiaru opon podawajcie parametry felgi, a przynajmniej ET.
np.
opony 205/45/r16
felgi 7,5x16 ET35
zawieszenie standard
rezultat: ociera o nadkole przy obciążeniu
tomi u mnie na letnich tez obciera (od 4 osób na pokładzie) i na chwilę obecna muszę stosować "gumy w sprężyny"
A koła to 7 cali, ET35;
opony na tyle 215/45 R17,
aaa... i rok temu wymienione spreżyny na takie jak Twoje (KYB).
A Ty masz budę po lifcie czy przed bo to też chyba istotne?
No właśnie mam przed liftem, rocznik '93.
Tak się właśnie zastanawiam czy jest różnica, jeśli tak to o ile jest szerzej w wersjach poliftowych.
Dzięki za Twoje parametry, z tego wynika że masz szerzej ode mnie 5mm, poza tym masz ze 2 cm większą średnicę kółka. Masz przed czy po liftowe nadwozie?
Z tymi gumami to nie jest zły pomysł![]()
Tomi, mam przed liftem i być może jest to jedynym tymczasowym rozwiązaniem (aczkolwiek nie jest to zbyt bezpieczne i podobno pękają sprężyny od tego).
Można jeszcze kupić troszkę węższą na lato i naciągnąć oponę ( ale moje letnie 17-tki są jeszcze w bardzo dobrym stanie więc w najbliższym roku tego się nie dowiem )![]()
mam pytanie, czy opony 215/55/16 wejda na tył?
thing, 215/50 R16 - tył oraz 205/50 R16 - przód to max jeśli chodzi o felgi 16" dla 155-tki przed FL
Ja mam na tyle 215/45 R17 letnie i kciuka pomiędzy zderzak a oponę nie włożysz a w tej konfiguracji na przodzie nie dało się skręcać więc jest 205/45![]()