Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 22

Temat: Alfa 146 Normalnie bez podłogi !! pomocy

Salcido
    Gość

Angry Alfa 146 Normalnie bez podłogi !! pomocy

Witam mam 18 lat i jestem tu nowy. Kupiłem swoje 1 -sze auto i jest to Alfa 146 z silnikiem boxer z 1995 roku. Tzn Ojciec mi kupil pomijając że w nocy i popijanemu
    I chcieliśmy wymienić takie coś i chcieliśmy go podnieść na lewarku. Za progi sie nie dało wiec podłożyliśmy deskę zaczeliśmy podnośić i normalnie podloga sie zapada do środka! ( i to nie był zwykle lewarek do auta) jak by taki był i jaka osoba siedziala by w aucie to lewarek wszedł by jej w tyłek.

Normalnie tam nie ma podłogi wsadza sie palca i podnosi sie wycieraczke dziury na wylot.

nie wiem czy to jest taka cieniutka blacha spróchniała czy jakieś włókno czy inne dziadostwo.

pytania mam takie:
    1 . czy te auta to maja taką dziadoską podłoge czy to tak spróchniało
    2. czy zaprowadzić do znajomego blacharza żeby to jakoś zaszpachlowal pomalował , zakonserwował i zaspawał normalną blachą
    3. czy po tym to sprzedać? czy nie

nie wieże ze ten grat wytrzyma mi 3 lata i jeszcze ten silnik tak cos rechocze

Użytkownik Romeo Avatar saroo
    Mieszka w
    Nidzica
    Auto
    Alfa Romeo 146 1.7 16v Bx. Alfa Romeo 164 3.0 V6

Domyślnie

No niestety podłoga to jedna z nasłabszych stron 145/6. Jak się jej co jakiś czas nie konserwuje zacznie rdzewieć aż w końcu zrobi się to co u Ciebie.
    Twoją musiałby zobaczyć ktoś kto się tym zajmuje, zeby ocenić czy warto coś z tym robić. Na pewno się da zrobić, tylko pytanie czy będzie to opłacalne.

Nie wiem o jakich wieżach piszesz, ale skoro auto jest w tragicznym stanie a Ciebie nie stać na naprawy to odpuść sobie.

Administrator ds. moderatorów Quadrifoglio Verde Avatar 75andrew155
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    155 V6 1996 .r 155V6 1995r 3.0 12V

Domyślnie

Dobrze, że nie kupił Ci łodzi podwodnej w pijackim amoku, zrób ojcu prezent i oddaj mu tego flinstolota

Alfa Romeo 75 Turbo 1987
    alfa Romeo 75 Turbo America 1990
    Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
    Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
    Alfa Romeo 155 V6 1996
    Alfa Romeo 155 V6 1993 3.0 12V przekładka do 1.8 8v 1995

wojtekcem
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Salcido Zobacz post
    Witam mam 18 lat i jestem tu nowy. Kupiłem swoje 1 -sze auto i jest to Alfa 146 z silnikiem boxer z 1995 roku. Tzn Ojciec mi kupil pomijając że w nocy i popijanemu
    I chcieliśmy wymienić takie coś i chcieliśmy go podnieść na lewarku. Za progi sie nie dało wiec podłożyliśmy deskę zaczeliśmy podnośić i normalnie podloga sie zapada do środka! ( i to nie był zwykle lewarek do auta) jak by taki był i jaka osoba siedziala by w aucie to lewarek wszedł by jej w tyłek.

Normalnie tam nie ma podłogi wsadza sie palca i podnosi sie wycieraczke dziury na wylot.

nie wiem czy to jest taka cieniutka blacha spróchniała czy jakieś włókno czy inne dziadostwo.

pytania mam takie:
    1 . czy te auta to maja taką dziadoską podłoge czy to tak spróchniało
    2. czy zaprowadzić do znajomego blacharza żeby to jakoś zaszpachlowal pomalował , zakonserwował i zaspawał normalną blachą
    3. czy po tym to sprzedać? czy nie

nie wieże ze ten grat wytrzyma mi 3 lata i jeszcze ten silnik tak cos rechocze
    Witaj
    Te samochody mają pełen ocynk i ogólnie trzymają się bardzo dobrze, niestety akurat oprócz podłogi jak juz się zdecydujesz na robienie podłogi u blacharza to powinieneś mieć na długo spokój z tym tematem.
    Stuki w silniku boxer nie wróżą nic dobrego, jest to częsta usterka i najprawdopodobniej w niedługim czasie padnie Ci silnik. Możesz kupić następny ale pewnie bedzie w podobnym stanie. Ogółem nie polecałbym Alfy na pierwsze auto, to wymagający samochód, który wymaga trochę wiecej troski niz przeciętny dupowóz a koszty eksploatacji nie pozwalają na bicie rekordów oszczędności. Moja rada- sprzedaj

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Auto
    166 JTD

Domyślnie

pierwsze przy ogledzinach tipo tempry alfy 145/6 155 to jest schylenie się pod auto w celu sprawdzenia stanu podłogi.. teraz albo to zostaw albo sprzedaj i kup nowszą bo inwestować moim zdaniem nie ma sensu w takei stare auto chyba ze chcesz nią dłuzej pojeździć...

Użytkownik Romeo Avatar kaes
    Mieszka w
    Lublin
    Auto
    AR 145 1,4 bx 1995

Domyślnie

Cytat Napisał wojtekcem Zobacz post
    Te samochody mają pełen ocynk i ogólnie trzymają się bardzo dobrze, niestety akurat oprócz podłogi
    Więc najbardziej narażony na korozję element nadwozia zostawili bez ocynku??? Dziwna strategia.
    Wziuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuum...Co to było? Takie szybkie i piękne?
    To 145 boxerek oczywiście!

Użytkownik Romeo Avatar mattom
    Mieszka w
    dolnoslaskie DZL-> PO
    Auto
    Fiat CROMA 1.9 150ps

Domyślnie

To ja podbije temat i Kaesa.
    Moja AR ciagle mnie zaskakuje - wszyscy piszą podłoga - a moja w stanie idealnym,
    Na 100% nie była robiona, chyba ze blacharz był pierwsza klasa - ale no po prostu nie widać.
    Nie zgodzę się ze alfa nie jest dobra na 1 auto - 145/146 to świetnie prowadzące się auto które pozwala poczuć asfalt i nawiązać kontakt kierowca-auto-droga.

Salcido
    Gość

Domyślnie

nie no takto auto wizualnie jak na ten rocznik jest w spoko stanie. Ja sie nie znam na autach ale oprócz dzwięku silnika slychac jeszcze jeden dzwiek jak by cos się tarło. Auto jest na gaz podobno w 2009 roku byl wymieniony śilnik właśnie na boxer. ale czemu to nie wiem. i podobno w tym silniku co jest teraz wymieniane byly panewki czy szlifowane, lub cos innego tam bylo szlifowane. Może znajomy blacharz jakos to zaspawa i zalakuje. a jesli ogolnie auto bedzie do kitu to sprzedam za pare misięcy. Chciałbym żeby z 3 lata pośmigal.
    i jeszcze jedno chyba ciąganie sprzęgło chyba tarcza od niego jest zjechana ile takie cos kosztuje?

Kowalski
    Gość

Domyślnie

Niezły cyrk) kupił gościu zajeżdżonego trupa po pijaku)) No nie, to jest wątek miesiąca))
    Uboczna sprawa z tego cyrku, to, że przybędzie kolejny gościu, co będzie narzekał na alfy, jakie to awaryjne złomy.
    I staraj się tu, człowieku, nawracaj błądzących na prawdę. A potem ci taki wyskoczy i cała robota na nic

Użytkownik Romeo Avatar kaes
    Mieszka w
    Lublin
    Auto
    AR 145 1,4 bx 1995

Domyślnie

Do boxera cena sprzęgła jest porównywalna jak do poldka. To nie jtd gdzie idą jakies wynalazki dwumasowe.
    Wziuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuum...Co to było? Takie szybkie i piękne?
    To 145 boxerek oczywiście!