witam
zima sie zbliza a ja nie mam wogole nawiewu :roll:
szyby paruja jak talala :cry:
bezpieczniki sa dobre czy ktos wie gdzie jest silnik nawiewu i jak tam najlepiej dotrzec
pozdro![]()
witam
zima sie zbliza a ja nie mam wogole nawiewu :roll:
szyby paruja jak talala :cry:
bezpieczniki sa dobre czy ktos wie gdzie jest silnik nawiewu i jak tam najlepiej dotrzec
pozdro![]()
Sprawdź najpierw przekaźnik i gniazdo przekaźnika czy któreś z nich nie są spalone.Jeśli przed awarią nawiewu było czuc spalenizne i/lub miales dym w kabinie to najprawdobodobniej spalil sie silnik wentylatora..
Nie bardzo rozumiem - nie masz nawiewu bo ??? dmuchawa działa ale nic nie wieje przez nawiewy - to musisz wymienić filtr pyłkowy - jest pod plastikiem podszybia.
Czy nie działa silnik dmuchawy ??? bezpiecznik i przekaźnik znajduje się pod plastikowym podszybiem - jak pamiętam to chyba pierwszy z lewej.
dzieki za pomoc
no wlasnie nawiew wogole nie dziala na zadnym stopniu
na podszybiu wymienialem bezpiecznik ale jak przekrecam stacyjke to odrazu sie przepala
a jak sprawdzic przekaznik czy jest dobry?
no i co powoduje ze ten bezpiecznik za kadzy razem sie przepala?
No to masz zwarcie na silniku albo przekaźniku.
Na przekaźniku mało prawdopodobne.
Ogólne kibel.
Chyba trzeba rozbierać deskę rozdzielczą.
Ale podjechałbym do elektryka żeby to sprawdził.
Pozdrawiam i powodzenia
dzieki bardzo za pomoc pozdrawiam i smigam do elektryka
witam. i co sie okazalo niunia stoi drugi dzien w warsztacie spalil sie silnik wentylatora nastepnie rozszczelnila sie klima i plyn uciekal jak wsciekly zadnego nawiewu i to przy takiej pogodzie mozecie sobie to wyobrazicale silniczek zamowiony jeszcze pare dni i autko do jazdy
pozdro i dzieki za pooc w tej sprawie