Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 24

Temat: Lancia Lybra czemu słabszy ma silnik od alfy?

csscss
    Gość

Domyślnie

barchetta , coupe 1.8 i lybra1.8 mają wariatory . Silnikowi 1.8 w odróżnieniu od pozostałych TS-ów , jest dużo bliżej do silników montowanych także w fiacie i lanci .

voivod
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał csscss
    Silnikowi 1.8 w odróżnieniu od pozostałych TS-ów , jest dużo bliżej do silników montowanych także w fiacie i lanci
    Możesz rozwinąć ten temat. Dotychczas myślałem że 1,8 od 1,6 różni się tylko pojemnością.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar alces1
    Mieszka w
    Żegocina
    Auto
    AR 159 JTDm Ti, AR Giulietta Sport, AR Spider 3.0 V6

Domyślnie

Może trochę obok tematu, ale podobnie można by zapytać dlaczego silniki 1.9 TDI montowane przez koncern VW osiągają moce od 90 do 150KM, bez większych zmian konstrukcyjnych.
    Z mojego punktu widzenia, spory wpływ na osiągi danego motoru ma oprogramowanie, pomijając już np. dwie świece na cylinder, czy może układ wydechowy.
    Jakkolwiek cieszę się, że kupiłeś Alfę, a nie Lancię.

Sprzedam naklejki: koniczynki QV 3D
    http://www.forum.alfaholicy.org/pozo..._dostepne.html

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Maciek-156
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021

Domyślnie

Diesle to zupełnie inna bajka 1,9JTD alfy ma moce od 105, 110, 115, 140 i na końcu 150KM to nie tylko wersja programu ale też liczba zaworów w głowicy. z benzynowymi silniczkami nie jest tak prosto...
    AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
    Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
    Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
    AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
    AR156 1.6TS 2000
    Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Auto
    166 JTD

Domyślnie

w tdi to nie tylko oprogramowanie, ale taki ARL 150kucy ma zupełnie inną turbine i inne materiały w silniku niz zwykła wersja..

ale co do tego silnika z fiata to chyba zgodze sie z niektorymi przedmowcami ze to są niby podobne a zupelnie inne silniki.. bo chyba gdzies na forum fiata coupe czytalem ze koles nie mogl znalezc 1,8 16v i chcial pare czesci od twin sparka podpasowac i nic nie pasowalo...

tomkap
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał alces1
    Może trochę obok tematu, ale podobnie można by zapytać dlaczego silniki 1.9 TDI montowane przez koncern VW osiągają moce od 90 do 150KM, bez większych zmian konstrukcyjnych.
    Z mojego punktu widzenia, spory wpływ na osiągi danego motoru ma oprogramowanie, pomijając już np. dwie świece na cylinder, czy może układ wydechowy.
    Jakkolwiek cieszę się, że kupiłeś Alfę, a nie Lancię.
    Ja aż tak nie cieszę się bo mogłem kupić za 100000 taką lybrę SW(kombi)za 10000zł z 2000roku i w bardzo dobrym stanie, lecz zanim skołowalem kasę to zostale sprzedana. Potem niał byc ford focus ale przypadkiem odkryłem takie samochody jak alfa romeo 156Alfę kupiłem o rok starszą i drożej od lybry, ponadto wszystko w niej wysiada. Ztego co teraz wiem lybra ma jedynie słabszy silnik i pojedyncze wachacze na przodzie i także jest piękna o czym mozna się przekonąc w artykule:
    http://autka.qs.pl/index.php?a=opisy&c=lancia_l

csscss
    Gość

Domyślnie

Nie płacz tak za Lybrą, Mój znajomy ma 1.8 kombi z 2000 roku, i też mu wszystko siadało, zanim nie wpompował w samochód troche kasy. Zamsz strasznie brzydko się wyciera szczególnie na boczkach drzwi, kremowe plastiki okazały się być jedynie czarnym plastikiem polakierowanym na kremowo. Cała deska w odpryskach z pod których bije czarne. Zdecydowanie mniej ciekawa pozycja za kierownicą. deska rozdzielcza w stylu bentley dla ubogich. Chyba że ktoś preferuje plastikowe drewno i to mu się podoba.

voivod
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał csscss
    deska rozdzielcza w stylu bentley dla ubogich
    Deska rozdzielcza lybry jest o niebo lepiej wykonana niż w AR przed FL. Patrząc twoim tokiem rozumowania to my mamy Ferrari dla ubogich...hm

Użytkownik Znawca Avatar Szef
    Mieszka w
    Olsztyn
    Auto
    Alfa Romeo 156 1.8 TS 140 KM 2002r

Domyślnie

Cytat Napisał voivod
    to my mamy Ferrari dla ubogich
    Slyszalem juz gdzies takie okreslenie Alfy Chyba na TVN Turbo

Ja to traktuje jak kaplement 8) 8)
    Alfa Romeo 156 1.8 16v T.S. V6 pipe DISTINCTIVE ECU ME 7.3.1 EOBD
    www.alfaromeo.mazury.pl