Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 13 z 13

Temat: dziura w drodze i zawieszenie...

Użytkownik Świeżak Avatar rysiek
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Giulia 2.0 200KM

Domyślnie

Ja po wjechaniu w dziurę przy prędkości ~100km/h, miałem na starcie do wymiany oponę (felga 16 się uratowała) a po kilku miesiącach wyszedł problem z łożyskami;/

Bombardier
    Gość

Domyślnie

troszkę spóźniona odpowiedź, ale zawsze... więc po wizycie w carserwis wiele się nie dowiedziałem. Nie mogli znaleźć objawów stukania w zawieszeniu... podłoga pod silnikiem masakra, jedna połowa połamana a na środku wielka dziura. Sprawdziłem też zbieżność i tutaj o dziwo auto wyszło idealnie, żadnych przesunięć czy też nieprawidłowości w torze jazdy auta.
    Co do samego serwisu obsługa całkiem przyjemna i można iść na warsztat i się przyglądać co majstrują przy aucie .

Łożysko kupiłem od "italtechnik" odbierałem osobiście i przyznam, że bardzo miły i rzetelny gość. Też ma AR 159 i 156.

Na razie wymieniam tylko łożysko i podłogę natomiast odnośnie stukania muszę poczekać aż się nasili wtedy może będzie łatwiej zdiagnozować co to... Aczkolwiek jak obstawiam amortyzatory bo wahacz i łączniki wyglądają idealnie.

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa 159 1,9 jtdm '07 187KM by Cinsoft, Giulia 2,2 jtdm '17

Domyślnie

U mnie jak stukało w przednim zawieszeniu po uderzeniu w dziurę to okazało się
    połamaną osłona plastikową tłoczyska amortyzatora (na szczęście to jedyny defekt po uderzeniu, choć czuję, że po paru miesiącach zaczyna mi lekko szurać łożysko/półoś - jeszcze nie doszliśmy co to szura. Możliwe, że po takim czasie??). Ciężko to stwierdzić na pierwszy rzut oka, dopiero po podniesieniu i wsadzeniu tam ręki wyjęto osłonę w częściach, która hałasowała niemiłosiernie.