Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Temat: dziura w drodze i zawieszenie...

Bombardier
    Gość

Domyślnie dziura w drodze i zawieszenie...

Witam

jak to bywa w zimę jest coraz więcej dziur na drogach a ja miałem niebywały zaszczyt wpaść w jedną z nich...

Na dzień dobry pożegnałem się z łożyskiem w kole oczywiście felga już nie jest okrągła i pojawiły się stuki w zawieszeniu tylnym. Zajrzałem pod samochód to widać tam ostry Bangladesz w postaci połamanej podłogi pod silnikiem, ciekawe tylko jak miska wygląda bo podejrzewam, że też mogła nieźle dostać.
    W pon jestem umówiony w carserwis na diagnozę co jest do wymiany w aucie.

I teraz moje pytanie gdzie naprawiać auto (wiem, że najlepiej aso lecz podejrzewam, że koszt może mnie przerosnąć), i gdzie kupić ewentualne części?
    W intercarsie nie mają piast... a szkoda bo mam tam bardzo duży upust. Znalazłem na allegro gościa zwie się italtechnik zna ktoś go? albo wie jakiej jakości są części od niego?

M@T
    Gość

Domyślnie

Ja kupowałem od niego łożysko do przedniego koła i jak na razie bez żadnych problemów się sprawuje.

Użytkownik Ogier
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    XJ

Domyślnie

Cytat Napisał Bombardier Zobacz post
    Witam

jak to bywa w zimę jest coraz więcej dziur na drogach a ja miałem niebywały zaszczyt wpaść w jedną z nich...

Na dzień dobry pożegnałem się z łożyskiem w kole oczywiście felga już nie jest okrągła i pojawiły się stuki w zawieszeniu tylnym. Zajrzałem pod samochód to widać tam ostry Bangladesz w postaci połamanej podłogi pod silnikiem, ciekawe tylko jak miska wygląda bo podejrzewam, że też mogła nieźle dostać.
    W pon jestem umówiony w carserwis na diagnozę co jest do wymiany w aucie.

I teraz moje pytanie gdzie naprawiać auto (wiem, że najlepiej aso lecz podejrzewam, że koszt może mnie przerosnąć), i gdzie kupić ewentualne części?
    W intercarsie nie mają piast... a szkoda bo mam tam bardzo duży upust. Znalazłem na allegro gościa zwie się italtechnik zna ktoś go? albo wie jakiej jakości są części od niego?
    części kup tutaj polecam bo maja fajne ceny ostatnio kupowałem http://www.iparts.pl/
    jesli chcesz w wawie naprawic to ja polecam serwis gdzie jeżdzę od 2006r. http://www.serwis.auto.pl/ jak bedziesz rozmawial to powołaj się na Pawła od Stilo i Alfy 159 powiedz że z polecenia - potraktują cię naprawde uczciwie (dzwoń na tel kom. z końcówką 619).
    Pozdr
    italtechnik sprzedaje dobre i pewne części - kupowałem osobiście

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa 159 1,9 jtdm '07 187KM by Cinsoft, Giulia 2,2 jtdm '17

Domyślnie

Co do naprawy zawieszenia to polecam zakład H. Błoński w Zielonce (blonski.com.pl) . Uznana marka w wielu środowiskach. Niedrogo, solidnie i bez problemu. Jedyny minus to duże kolejki, trzeba z rana się zgłosić.
    Przerabiałem u nich osłonę w amortyzatorze też po spotkaniu z dziurą na Modlińskiej (na szczęście tylko to poszło, a trzasnęło porządnie)
    A może Paweł coś by poradził (pablogarage.pl). W sumie niedaleko od W-wy.

Użytkownik Romeo Avatar YonasH
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    Brerrrrra V6

Domyślnie

najlepiej aso lecz podejrzewam, że koszt może mnie przerosnąć
    a nie lepiej było zadzwonić po drogówkę w celu sporządzenia notatki i robić bezgotówkowo w ASO za kasę ubezpieczyciela właściciela drogi?

...brzmienie V6 - bezcenne!

Bombardier
    Gość

Domyślnie

niestety motyw z notatkami przerabiałem... kiedyś jeździłem autem z obniżonym zawieszeniem ale prześwit mieścił się w przepisach na styk i dostałem odszkodowanie za urwaną łapę silnika jak uderzyłem w garb na jezdni. I owszem dostałem kasę ale zachodu co nie miara przy tym i czasami nie warto.

Tutaj mam AC więc bez problemu jak będzie pokaźna kwota to likwiduję na koszt ubezpieczyciela. Zniżek i tak nie mam więc nie mają mi co podnieść

multiply
    Gość

Domyślnie

niestety motyw z notatkami przerabiałem... kiedyś jeździłem autem z obniżonym zawieszeniem ale prześwit mieścił się w przepisach na styk i dostałem odszkodowanie za urwaną łapę silnika jak uderzyłem w garb na jezdni. I owszem dostałem kasę ale zachodu co nie miara przy tym i czasami nie warto.

Tutaj mam AC więc bez problemu jak będzie pokaźna kwota to likwiduję na koszt ubezpieczyciela. Zniżek i tak nie mam więc nie mają mi co podnieść
    są jeszcze zwyżki..

Bombardier
    Gość

Domyślnie

mam już za wiek ;p ale nawet jak mi podniosą o 10% czyli jakieś 300zł to bardziej mi się opłaca niż wydawać 4000 zł .Zobaczę po dzisiejszej diagnozie jak w warsztacie będę musiał zostawić do 2000zł to płacę z własnej kieszeni jak więcej to będę się mocno zastanawiał.

Użytkownik Ogier
    Mieszka w
    Warszawa/Piotrków
    Auto
    AR 159 1,9 jtdm 2007/ 187,8 KM - 417 Nm

Domyślnie

Ja kupowałem komplet filtrów, chwale go sobie ceny dużo niższe, to hurtownik supersprzedawca raczej jakością nieustępuję ASO. W dodatku spoko gość mi częsci podwiózł za free i dał ulgę bo klika rzeczy brałem.

Bombardier
    Gość

Domyślnie

właśnie odnośnie tego użytkownika to bardzo tanio ma filtr paliwa. Ja przy ostatniej wymianie oleju wymieniałem też komplet filtrów i płaciłem 200zł po zniżkach, a on ma chyba poniżej 150zł.