Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Temat: [164] Ogrzewanie

MASTERHARD
    Gość

Domyślnie [164] Ogrzewanie

Witam!
    Chciałem się na początku przewitać z wszystkimi miłośnikami marki Alfa Romeo

Prosze was o pomoc w następującej sprawie:
    Posiadam Alfe 164 rocznik 96 z nowym kokpitem. Mam automatyczną klimatyzacje. Bolączką modelu jest to, że wyświetlacze na kokpicie klimy nie działają i nie wiem co mam ustawione:/ Chcę ustawić tylko ogrzewanie,ale nie klimatyzacją (bo ostatnio dowiedziałem się, ze klimatyzacja nie tylko chłodzi,ale takze moze ogrzewać). I nie wiem jak to ustawić?? :/ Chyba,ze jest jakiś bezpiecznik albo obejście,żeby było ciepło, a nie chodziła klima
    P.S.
    Gdy wcisne przycisk OFF czuć lekki wzrost mocy no i mniej pali,ale z zaparowanymi szybami jeździł w zime nie będe
    Prosze o pomoc. Z góry dziękuje za odpowiedzi.

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Olkusz
    Auto
    164 Q4

Domyślnie

Przycisk "Econo" Wyłacza działanie klimatyzacji. A panelem sie nie przejmuj to bardzo czesta usterka tego modelu.

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    Swietokrzyskie

Domyślnie

Jesli po wcisnieciu off czujesz wzrost mocy to znaczy ze jezdzisz na klimie. Wcisnij przycisk econ i bedzie ok. Z wyswietlaczem nic chyba nie zrobisz. Moj brat dawal go do jakiegos elektronika i powiedzial ze nic z tego raczej sie nie wymodzi. Tak to juz jest w tych 164. U mnie wyswietlacz juz zaczyna glupiec raz dobrze pokjazuje raz jest przyciemniony i pewnie niedlugo padnie.

Pozdrawiam kolejnego posiadacza 164.

MASTERHARD
    Gość

Domyślnie

No to wielkie dzięki koledzy
    Mam nadzieje, że w przyszłości będe równie pomocny jak wy
    Narazie Alfa idzie do mechanika bo trzeba pasek od alternatora wymienić:/ Ale to jest moja druga alfa i z każdym modelem czuje,że apetyt na makaron rośnie
    Pozdrawiam!

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    Swietokrzyskie

Domyślnie

nie wiem dlaczego z taka pierdola dajesz samochod do mechanika. Przy alfie jak sie da to trzeba robic samemu.

MASTERHARD
    Gość

Domyślnie

Mechanik jest w rodzinie i jest dobry moim zdaniem,a ja jestem handlowcem,a nie mechanikiem więc wole zeby moją Alfe zrobił ktoś doświadczony.

szakal91
    Gość

Domyślnie

ohhh ... a ja jestem informatykiem a nie mechanikiem ale uwierz , oddawalem moja Belle do warsztatu jak robilem potem ja sam ... to az mnie szlak trafil ze biora tyle kasy a potem jakies obejmy nie pozakladane albo niewiadomo co ... lepiej robic samemu wtedy ma sie pewnosc ... dodam ze tez mam mechanika tak jakby w rodzinie ... a co do wymiany paska alternatora to bez klucza do napinacza sam raczej tego nie zrobisz chyba ze imbusem ale wtedy mozesz niezle docisnac ta srube i potem bedzie ciezko odkrecic ... no chyba ze zdejmiesz nadkole ale to troszke roboty wtedy mozna jakos ten pasek nalozyc... chyba ze koledzy macie jakies inne pomysly ?? bo ja wlasnie musze kolko napinacza wymienic ... a ostatnio jak zakladalem ten pasek nie mialem nadkola i naciagalem go przedluzka do klucza grzechotki

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    Swietokrzyskie

Domyślnie

racja przy alfie najlepiej robic samemu czesto ktos kto nie mial doczynienia a z Alfa potrafi narobic tylko szkody

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Olkusz
    Auto
    164 Q4

Domyślnie

Przegladajac strone alfaclub.pl natrafiłem na ten temat http://forum.alfaclub.pl/viewtopic.p...&highlight=164 i w zwiazku z tym mam prosbe do użytkownika obu forów o pobranie sposobu naprawy wyswietlacza klimy i umieszczenia go na naszym forum. Z góry bardzo dziekuje.

Joseph
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał szakal91
    a co do wymiany paska alternatora to bez klucza do napinacza sam raczej tego nie zrobisz chyba ze imbusem
    W ts można napiąć pasek bez klucza do napinacza bo napina sie go alternatorem poluzowujemy sruby od alternatora podwadzamy łyżką napinamy i skręcamy.