Strona 12 z 28 PierwszyPierwszy ... 2345678910111213141516171819202122 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 111 do 120 z 274

Temat: Jak się Wam sprawuje MiTo?

Użytkownik Romeo Avatar _tomek_
    Mieszka w
    tychy
    Auto
    Mieczysław i Julia

Domyślnie

Cytat Napisał metan Zobacz post
    A ja chyba dorzucę kolejna usterkę-górne łożysko mcpersona. Ale jeszcze nie zweryfikowane w każdym razie "chrupie" przy obracaniu kierą. Na razie tylko słychać, obrót idzie gładko.
    a nie są to objawy maglownicy/przekładni kierowniczej?
    bo to zapewne taka sama ja w GP jest, a z tego co czytałem w GP są z tym problemy

duke75
    Gość

Domyślnie

No to ja opiszę swoją Mitke (1.6 JTDm, distinctive, xenony, pakiet sport, blue& me, navigacja itd.):
    Jeżdzę nią 14-ty miesiąc i mam 28300km. Do tej pory stało się:
    1. Prawy ksenon przestał świecić kilka dni po odebraniu z salonu. Coś tam się rozłączyło ale nie chcieli szukać tylko zamienili na nowy ksenon.
    2. Po paru tyś km lewy ksenon zaczął świecić za nisko. Pojechałem, zrobili i za tydzień świecił za wysoko. Wymiana ksenona i spoko ale zaczął parować lekko klosz reflekora po zgaszeniu świateł, po kilku godzinach odparowuje bez śladu. Na razie jeżdże i się tym nie przejmuje.
    3. Jedyna poważna awaria to przy 25800km awaria czujnika samopoziomowania lamp- częsć zamontowana na elemencie zawieszenia, prawdopodobnie od soli i wody się rozszczelnił i zrobiło się zwarcie. Efekt, zgasły mi zegary i jechałem bez wskazań liczników ale auto mobilne. Długo szukali aż znaleźli i wymienili. Przy okazji sprawdził sie Assistance Alfy i dali mi na 5 dni Kie Cee`d 1.6 crdi.

Inne duperele, które zauważyłem ale nie przejmuje się na razie:
    1. Nie domyka się do końca spryskiwacz ksenona lewego - troszkę odstaje.
    2. Lewa wycieraczka niedokladnie ściaga wodę i zanieszyszcenia z szyby.
    3. Ja zamarznie szyba w drzwiach to mam problem z domknięciem drzwi od wewnątrz bo się szyba nie opuszcza.
    4. Mam letnie 17 i jest twardo a na 18 to już sobie nie wyobrażam jazdy po naszych drogach. Jedną felge już przygiąłem na dziurze w tamtym roku. Z ubezpieczenia dostałem nową + regulacja zbieżności.

Dynamika super jak dla mnie. Jak sie mu wciśnie nawet w trybie Normal to odchodzi bardzo dynamicznie. Wyprzedzanie to czysta przyjemność. Vmax jaki osiągnałem to 200. Silnik cichutki jak na Diesla i nie przypomina go akustycznie.

Spalanie na kołach 16 nawet poniżej 5.0 przy normalnej jeździe ale bez przekraczania 100km/h a w jeździe mieszanej 10km miasto w korkach + 30 km autostrady srednio było 6.0 w tamtym roku jak jeździła żona. Teraz pewnie byłoby mniej bo widać redukcję spalania ale ja mam ciąższą nogę

Generalnie jestem przezadowolony z Alfy. Jeżdzę codziennie 100km w trasie i jakby miał ten dystans pokonywać jakimś nudnym Polo, którym byłem zainteresowany, żałowałbym strasznie.

Pozdr

Użytkownik Znawca Avatar metan
    Mieszka w
    K-ce
    Auto
    Mito 1,4 MPI

Domyślnie

Cytat Napisał _tomek_ Zobacz post
    a nie są to objawy maglownicy/przekładni kierowniczej?
    bo to zapewne taka sama ja w GP jest, a z tego co czytałem w GP są z tym problemy
    No właśnie nie zgłębiałem jeszcze ale pad łożyska jest równie częsty. Dźwięk jakby od sprężyny żeby zweryfikować musi mi żonka pokręcić kierą, albo od razu podjadę do ASO. Ostatki gwarancji.

Użytkownik Rowerzysta Avatar marekm
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    służy do jazdy, a nie do oglądania

Domyślnie

Odcina gaz przy trąceniu hamulca lewą nogą. Coraz bardziej irytuje mnie jazda tym samochodem.

Użytkownik Alfa i Omega Avatar HyenaHF
    Mieszka w
    Oborniki Śl.
    Auto
    Lancia Dedra

Domyślnie

Cytat Napisał marekm Zobacz post
    Odcina gaz przy trąceniu hamulca lewą nogą. Coraz bardziej irytuje mnie jazda tym samochodem.
    o rany, ktoś jednak jeszcze wie, do czego powinna nadawać się Alfa
    uszanowanie

ciekawe czy 1750 TBi też odcina, ale to raczej nie temat MiTo

Miss Alfaholicy 2011 Romeo Avatar Lutraki
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Mito Distinctive 1.4 MPI MultiAir 16v 105 KM

Domyślnie

czyszczenie hamulców przednich i tylnych po 10 tyś km.

---------- Post dodany o godzinie 13:36 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 13:33 ----------

czyszczenie hamulców przednich i tylnych po 10 tyś km.

Użytkownik Znawca Avatar metan
    Mieszka w
    K-ce
    Auto
    Mito 1,4 MPI

Domyślnie

No i byłem w ASO. Wprawdzie przy mrozie kiera przestała chrupać i nie wiadomo było które łożysko wymienić więc wymienili oba . Rozbiórka dwóch mc personów + wymiana części ~2 godziny. I cos dla fanów chromowanych detali: ramka lampy wymieniana pół roku temu znów dostała bąbli - kolejne zlecenie w drodze.

Mieszka w
    tychy
    Auto
    Mieczysław i Julia

Domyślnie

Cytat Napisał metan Zobacz post
    No i byłem w ASO. Wprawdzie przy mrozie kiera przestała chrupać i nie wiadomo było które łożysko wymienić więc wymienili oba . Rozbiórka dwóch mc personów + wymiana części ~2 godziny. I cos dla fanów chromowanych detali: ramka lampy wymieniana pół roku temu znów dostała bąbli - kolejne zlecenie w drodze.
    i u mnie sie chrobotanie pojawiło przy ostatnim ociepleniu, odstawiłem do bielskiego ASO, wymienili pare elementów zawieszenia
    btw. piękna biała mito QV stała na serwisie

Użytkownik Alfa i Omega Avatar jamrozw
    Mieszka w
    Czechowice-Dziedzice, Poland
    Auto
    Alfa Romeo Spider 916

Domyślnie

a kiedy byłeś w serwisie jeżeli chodzi ci o białe mito z dużą płetwą i felami 18 cala to samochód kumpla, ja zawiozłem dzisiaj przegląd po 30 tys. i głośnik wysoko tonowy przestał współpracować

Mieszka w
    tychy
    Auto
    Mieczysław i Julia

Domyślnie

Cytat Napisał jamrozw Zobacz post
    a kiedy byłeś w serwisie jeżeli chodzi ci o białe mito z dużą płetwą i felami 18 cala to samochód kumpla, ja zawiozłem dzisiaj przegląd po 30 tys. i głośnik wysoko tonowy przestał współpracować
    w poniedziałek, biała na 18, chyba z czarnym dachem