Strona 1 z 4 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 31

Temat: Uwaga! 156 sw fl bella od alfisty warszawa

gres
    Gość

Domyślnie Uwaga! 156 sw fl bella od alfisty warszawa

http://moto.allegro.pl/alfa-156-spor...460838515.html
    Witam.Od jakiegoś czasu noszę się z zamiarem kupna ar 156 sw fl i niestety jak wszyscy wiemy ciężko spotkać dobry egzemplarz.Natrafiłem na ten model i po zapewnieniach telefonicznych że wszystko jest super udałem się do stolicy z mechanikiem(na szczęście z Łodzi nie mam tak daleko).Niestety mimo iż samochód dobrze się prezentował,nie był raczej bity to od razu zaczęły występować inne przypadłości. Odpalił dopiero za 15 razem ( benzyna), obroty falowały, sprzęgło do wymiany.Dolegliwości tego samochodu można by wymieniać, sam właściciel wygląda na człowieka który bardzo chce się pozbyć problemu,także nie polecam,podobnie jak nie polecam panów z Arkuszowej którzy byli zdumieni o co nam tak naprawdę chodzi i o co mamy pretensje przecież na wszystko są papiery. ja nadal będe szukał swojej wymarzonej ar( może w lancii team coś się w końcu znajdzie) i pozdrawiam wszystkich którzy mają podobny problem.
    życzę owocnych poszukiwań.

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar tarsar
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    9-3 Aero V6 turbo ; 900S Talladega

Domyślnie

He,przebieg symboliczny, a to jts, więc pewnie coś z tym "słynnym" bezpośrednim wtryskiem benzyny, zasyfione zawory ,dolot itd, przepustnicę wymeniał,ale nic to nie dało. Trzeba głowice zwalić i czyścić, może na chwile starczy:/

pzdr.
    dawno temu i nieprawda: 33 1.8td rosso - 146 1.6ts nero - GTV 1.8ts nero - 156sw 2.4Jtd nero - 156sw 20v grigio luce di amalfi - GT ts blu chiaia di Luna - 156sw 20v grigio metalico - 166 Jtd cf3 nero volcano - 166 2.5V6fl - 159fl sw jtdm 16v grey indigo

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

zróbcie screena bo aukcja zaraz zniknie

cotume
    Gość

Domyślnie

Ostatnio edytowane przez cotume ; 28-02-2011 o 09:28

Użytkownik Maniak resoraków Avatar 145Q
    Mieszka w
    Piotrków Trybunalski/Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD M-Jet 2004

Domyślnie

Taki samochód w DE to minimum 6,5tyś euro, więc czego się spodziewać za 23tyś zł? Dobre samochody się cenią. Jak ja za swoją chciałem 28tyś to nie było chętnych. To samo z alfą Twardego.

Ostatnio zrobiłem serwis za równe 3tyś: przegub wewn.,kielich przegubu + 4wahacze + wszystkie filtry + olej -> nikt się nawet nie zapytał czy cena się zmieniła...

Także powodzenia w szukaniu wymarzonej alfy, ale nie za takie pieniądze.

gres
    Gość

Domyślnie

Orientuje się mniej więcej w cenach alf i szukam nie tylko w kraju ale na kilku frontach.Zdaje sobie sprawę że tu cena była dość niska jak na opisywany stan ale chyba każdy chce kupić jak najtaniej samochód, poza tym powoływanie się na serwis na Arkuszowej też troszkę zrobiło swoje.Mnie przede wszystkim chodzi o uczciwość sprzedawcy (przecież zdanie" Samochód jest w bardzo dobrym stanie wizualnym i technicznym" powinno do czegoś zobowiązywać) i o to żeby ktoś nie pokonywał nie potrzebnie setek kilometrów(ja na szczęście nie miałem tak daleko).
    Czytałem jakiś czas temu twoje ogłoszenie,byłem pod wrażeniem ile poświęciłeś dla tego samochodu czasu i przede wszystkim pieniędzy ale chyba odstraszyła mnie wtedy trochę cena(może bylem zbyt naiwny że trafię coś dużo taniej).
    pozdrawiam

Użytkownik Maniak resoraków Avatar 145Q
    Mieszka w
    Piotrków Trybunalski/Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD M-Jet 2004

Domyślnie

No to teraz sobie pomyśl, że jeżeli serwis specjalizujący się we włoskich autach nie może sobie poradzić z włoskim autem, to co to za pasztet musi być.
    Moja Alfa drogą jest, a ja mam ten komfort, że w ogóle mi się nie spieszy ze sprzedażą, bo jeżdżę super autem

Użytkownik Ogier Avatar Wierzba
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR Giulietta 1.4 TCT i AR Spider 916 2.0 TS

Domyślnie

Tekst traktuję jako paszkwil na mój temat i samochodu.
    Cytat Napisał gres Zobacz post
    Niestety mimo iż samochód dobrze się prezentował,nie był raczej bity to od razu zaczęły występować inne przypadłości.
    Samochód nie miał nigdy wypadku - stwierdzenie 'raczej bity' jest chyba jakimś żartem... Nikt nie sprawdzał stanu lakieru, grubości pokrywy lakierniczej - a na oko to ja mogę stwierdzić wszystko ale nie stan faktyczny samochodu.

Odpalił dopiero za 15 razem ( benzyna), obroty falowały, sprzęgło do wymiany.
    Kolejny żart - może za 100 razem ? samochód stoi u chłopaków od miesiąca, przyjechał Pan rano a w nocy było -25 stopni! Ale jak argumentem koronnym było że 15 letni golf odpala od razu to trudno dyskutować...

Dolegliwości tego samochodu można by wymieniać, sam właściciel wygląda na człowieka który bardzo chce się pozbyć problemu,także nie polecam,
    Nie zaproponowałem nawet ułamka rabatu - zaproponowałem podjechanie do każdej dowolnej stacji alfa romeo- jednak Pan z tego nie skorzystał - więc rzeczywiście bardzo chcę się pozbyć problemu. Radziłbym się zastanowić- jakbym chciał się pozbyć problemu to bym proponował cenę poniżej 20 tys zl...

odobnie jak nie polecam panów z Arkuszowej którzy byli zdumieni o co nam tak naprawdę chodzi i o co mamy pretensje przecież na wszystko są papiery.
    Nie chciał Pan nawet sprawdzić dokumentów samochodu, ani kart napraw ani faktur. Chłopaki zażartowali sobie z Pana sugestii o kręceniu licznika - sami robią ten samochód od paru lat, tak jak wszystkie moje alfy, znają się na samochodach marek ferrari czy maserati a jak Pan był oglądałem jak naprawiają silnik 12 cylindrowy od lamborgini więc rzeczywiście nie mają się co mierzyć z fachowością mechaników od golfów...

Zgłaszam temat do moderatorów - słowo przeciwko słowu ale nie zamierzam udowadniać że nie jestem wielbłądem...

---------- Post added at 15:13 ---------- Previous post was at 15:03 ----------

Cytat Napisał 145Q Zobacz post
    No to teraz sobie pomyśl, że jeżeli serwis specjalizujący się we włoskich autach nie może sobie poradzić z włoskim autem, to co to za pasztet musi być.
    Moja Alfa drogą jest, a ja mam ten komfort, że w ogóle mi się nie spieszy ze sprzedażą, bo jeżdżę super autem
    Na jakiej podstawie dokonujesz takich osądów ? Bo akurat macie takiego pecha, że jestem użytkownikiem forum. Samochód jest serwisowany w jednej stacji - dla mnie to zaleta - w dodatku każdy może zabrać auto do autoryzowanej stacji ASO i tam sprawdzić. Naprawdę chyba jednak zdejmę ramki alfaholików - bo chyba pomyliły się marki z VW...
    “You cannot be a true petrolhead until you’ve owned an Alfa Romeo – it’s like having really great sex which leaves you with an embarrassing itch.” – Jeremy Clarkson

Administrator ds. moderatorów Quadrifoglio Verde Avatar 75andrew155
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    155 V6 1996 .r 155V6 1995r 3.0 12V

Domyślnie

Cytat Napisał Wierzba Zobacz post
    Zgłaszam temat do moderatorów - słowo przeciwko słowu ale nie zamierzam udowadniać że nie jestem wielbłądem...
    Zdaje się, że Pan Gres zbyt pochopnie ocenia auto bez dogłębnego sprawdzenia, moim zdaniem nie jest to powód do zakładania tematu o takim tytule ale jeszcze poczekamy co z tego wyjdzie.

...a przejechał się tym autem ?
    Ostatnio edytowane przez 75andrew155 ; 01-03-2011 o 14:32

Alfa Romeo 75 Turbo 1987
    alfa Romeo 75 Turbo America 1990
    Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
    Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
    Alfa Romeo 155 V6 1996
    Alfa Romeo 155 V6 1993 3.0 12V przekładka do 1.8 8v 1995

Użytkownik Ogier Avatar Wierzba
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR Giulietta 1.4 TCT i AR Spider 916 2.0 TS

Domyślnie

Hej - nie miał ochoty na przejażdżkę - a szkoda bo ostatni serwis to wymiana przepustnicy na nową i czystą - więc bella ma kopa
    “You cannot be a true petrolhead until you’ve owned an Alfa Romeo – it’s like having really great sex which leaves you with an embarrassing itch.” – Jeremy Clarkson