Widzę, że nie bardzo wiesz co piszesz... Jak chcesz zmieścić IC do konsoli sprzed FL?! Poza tym skąd weźmiesz sygnał do niektórych funkcji bez wielu zmian i dokupienia np tempomatu itd?! Zrób i wtedy się wypowiadaj bo np kolega Intell podjął się tego i sam przyznał, że to trochę grzebania i zachodu a on ma wiedzę, jak mało kto tutaj.
Poza tym co jest mniej szkodliwe, ostrzec kogoś przed kosztami i masą roboty czy zagonić w kozi róg twierdząc, że to łatwizna?
---------- Post added at 21:44 ---------- Previous post was at 21:43 ----------
Też jestem ciekaw co tam może więcej wyświetlać![]()
Zamilcz człowieczku.
Jak już mówiłem jakbyś przeczytał (znał chociaż podstawy) włoskiego, to byś wiedział że jedynym problemem jest montaż tego w nawiewie.
Infocenter posiada "KOMPUTER" ktory zbiera dane, informacje apropo temperatury podajesz z sterowania klimy, dane o spalaniu pochodzą z układu który znajduję się w prędkościomierzu od wersji lift. Informacje o bledach, otwartych drzwiach itp. pobiera z konsoli.
Masz podane kable, które musisz spiąć.
jestem w trakcie kompletowania części, ale wiem że nie wymaga to nawet 1% wiedzy elektronicznej, żadnego prograowania itd.
Mam już dosyć słuchania bzdur od ludzi którzy lizneli programowania i próbują na "ciemnym tłumie" robić wrażenia "wgrywaniem softu".
Będę robił tutorial ze zdjęciami, jak dostanę resztę części zabieram się do roboty.
Dodatkowo problemem jest jedynie umiejscowienie przycisków (+, set, -) - szukam dogodnego miejsca.
[QUOTE=enzo_pl;523548]Zamilcz człowieczku.
Ciśnienie mi skacze jak czytam takie odzywki! Może troszke grzeczniej.Co....????
Jesteśmy na forum gdzie każdy wymienia sie doswiadczeniami w temacie w sposób cywilizowany.
Troszke kultury i poszanowania, ubrania uwag w inne słowa."podkapca mi to hamam i wieśniakiem" sorka
To czekamy na ten tutorial wszechwiedzący Panie łaskawy...
A teraz pokaż mi w Twoim poście poprzednim, gdzie napisałeś o tym, że IC nie pasuje do wersji sprzed FL?! Następnie gdzie podałeś info o potrzebie zmiany prędkościomierza?! Skąd mają inni wziąć wiązkę idącą do IC?! Jak mają sobie obejrzeć np zużycie paliwa, średnią prędkość itd skoro nie mają przycisku do tego?! Dopiero teraz wspomniałeś o przyciskach + i -, które też trzeba jakoś logicznie zamontować. Ciekawi mnie też, jaką rzeźbę trzeba zrobić, żeby ten IC włożyć w starą deskę... Mam Ci dalej wymieniać przykłady Twojej niekompetencji czy sam się zastanowisz?
Osobiste wycieczki sobie daruj bo to nie ma nic wspólnego z tematem i jest co najmniej żałosne...
życzę udanych prac i czekam na opis
Proszę was o więcej powagi, jak już wspomniałem - ja już z tematem się zaznajomiłem, a wy widocznie nie. Po co ten sarkazm ?
Mnie irytuję jak wypowiadają się osoby które tego nie robiły.
Oglądałem już nawiew, i nie powinno być dużo problemu żeby zamontować nowy. Jak ktoś potrafi korzystać z dremela to nie powinien mieć problemu.
Mam dostęp do fajnej frezarki - więc ew. zaprojektuję jakąś przejściówke po mocowania.
Co do przycisków (mam już pod to miejsce) - jak już wspomniałem mam dojście do fajnego sprzętu, więc nie będę dłubał tylko dostane idealnie przycięte części pod kształt.
Wiązka - póki co pojadę jak z tutoriala - kable od płyty głównej, idealnie pasują.
Prędkościomierz już u mnie, czekam na daszek (infocenter).
Kable (wiązki) są.
Przyciski powinienem mieć do końca miesiąca.
Jeżeli wszystko pójdzie tak jak myślę - to służę później schematami, ew. frezowanie części też mogę załatawić.
Dodatkowo chciałem wpsomnieć, że nie wymaga to elektryka i to miałem na myśli. Nie mówiłem o różnicach w pasowaniu elementów. Tylko podważałem kwestie elektryczne.
Ponadto nie trzeba wymieniać prędkościomierza bo nie miałbyś połowy kontrolek. - z nowego prędkościomierza wyciągam układ scalony, który zbierze dane z komputera silnika, następnie te kable podłączam pod mój prędkościomierz i dopiero po infocenter
Czyli wygląda to tak: ECU > Prędkościomierz org. > częśc kabli do układu od nowego > Infocenter / dlatego jest w stanie pobrać dane o spalaniu, itd.
Ostatnio edytowane przez enzo_pl ; 10-03-2011 o 13:22