A ja dziś idąc z "duchem czasu" zmieniłem koła na letnie. Od razu wygląda inaczej.
Fotki w temacie z sygnaturki.
DRIFT-R's ALFA 147[CENTER]
Dzisiaj Alfa wylądowała u mechanika. Czeka ją mały remoncik silnika, wymiana sprzęgła, zniszczenie kliku ognisk korozji i parę drobniejszych rzeczy. Przez klika godzin przyglądałem się jak po kolei z komory silnika znikają zbiorniki, przepływomierz, kolektor dolotowy, aparatura wtryskowa, chłodnica, wszystkie węże, kable no i na końcu silnik. Czekają mnie 3 tygodnie bez Alfy![]()
Alfa Romeo to rodzaj choroby, entuzjazm do czegoś co w podstawowej funkcji jest tylko środkiem transportu, to sposób na życie, szczególny rodzaj percepcji pojazdu wyposażonego w silnik
Wymieniłem rolkę prowadzącą pasek klinowy i ustawiłem zbieżność. Znaczy się mechanik to zrobił![]()
Wymieniony czujnik od świateł cofania i sklejone lusterko
145 1,8 TS 144KM - nero - 1998
Giulietta Veloce 2,0JTDm 170KM - etna nero - 2012
"Jak wszyscy wiemy moderator zawsze punkt znajdzie, więc lepiej nie fikać. I tyle w temacie." - Wrażliwy Administrator.
A ja wczoraj podjechałem na ręczną myjkę, a dziś dokładnie odkurzyłem, wymyłem pięknie szyby i wyczyściłem deskę i wszystkie plastiki.
Wjechały też letnie dywaniki![]()
była 1999 Alfa Romeo 146 1.4 TS
była 2004 Alfa Romeo 156 1.9 M-jet
była 2002 Alfa Romeo 156 2.4 JTD
była 2000 Alfa Romeo 145 1.9 JTD
była 2005 Alfa Romeo 156 2.4 M-jet
jest 2010 Alfa Romeo 159 1.9 JTDM
-------------------------------------
Wymieniłem przegub zewnętrzny, a następnie umyłem Alfę.
Pozdrawiam.
- Rafał