Witam.
Mam pewien problem, mam alfę od dziś i zauważyłem że trochę dziwnie chodzi na wolnych obrotach, tzn jest to typowy dieslowski klekot + jeszcze taki dziwny, głośny odgłos, nie wiem jak to nazwać. Odgłos ten ustaje przy choćby muśnięciu pedału gazu. Nie umiem tego teraz opisać, jutro postaram się nagrać film.
Wymienione kompletne sprzęgło (bez dwumasy), rozrząd (pasek, pompa, rolka), olej i filtry.
Dźwięk ten dochodzi RACZEJ bardziej od strony rozrządu niż sprzęgła, więc MAM NADZIEJĘ że to nie dwumas, tymbardziej że ledwo co było robione sprzęgło i mechanik mówił że dwumas ok, ale oczywiście nie wykluczam że to wina dwumasy.
Pytam, bo może jest to typowe dla JTD, w co trochę wątpię bo jest to dość głośne i uciążliwe, w środku samochodu tego tak bardzo nie słychać, ale z zewnątrz wydaje się jakby to się miało rozlecieć.
Jutro nagram filmik, ale pytam teraz bo może ktoś już się z tym spotkał i trochę obniży moje obawy że to dwumas...
#EDIT
o, znalazłem film! http://www.youtube.com/watch?v=4R_O_...eature=related coś baaaaardzo podobnego + głośniej, wyraźnie słyszalne 0:16-0:24 i później też.