Witam,

1.Mam pytanie dotyczace dziwnego dzwieku jaki wydaje moj 2.0 ts
przebieg jakies 160.000km zastanawiam sie co to moze byc rozrzad, sprzeglo??? Slychac caly czas niezaleznie od obrotow, podczas jazdy i postoju.
http://www.youtube.com/watch?v=77DOw6_5I5I

2.Chcialbym sie jeszcze podzielic z wami moja przygoda z alfa 156 2.0 ts selespeed mianowicie w piatek pojechalem odebrac bordowa alfe 156 ktora kupilem na ebay uk, gosc ktory ja sprzedawal zaznaczyl ze silnik wydaje z siebie ''funny rattle'' czyli po polsku grzechot, oprocz tego po uruchomieniu przez jakies 20 sekund troche dymil z rury wydechowej.
Pojechalismy na krotka przejazdzke, skrzynia bez zarzutu, wszystko bylo ok tylko ten klekot.
Coz zdecydowalem sie i kupilem, udalem sie w podroz do domu ... po przejechaniu jakis 80 kilometrow klekot zrobil sie glosny a samochod stracil moc i wyladowalem na poboczu.
Samochod razem ze mna zostal scholowany pod dom, skontaktowalem sie juz z gosciem powiedzial ze on jeszcze jakis miesiac temu uzywal jej codziennie na dojazd do pracy jakies 3km i alfa klekotala ale jezdzila, i ze jak chce to moge mu zwrocic samochod a on mi zwroci pieniadze.
Teraz moje pytanie jest nastepujace alfa jest z 2001 roku ma przejechane jakies 123 000 mil czyli jakies 195 000km, pelne wyposazenie ze skora, selespeedem, klima ladne felgi mowiac krotko wolalbym naprawic tylko nie wiem czy jest szanasa ze to nie panewki czy mozna to jakos sprawdzic.
Co innego moglo sie posypac?

pozdrawiam Michal