Witam , 2 tygodnie temu zakupiłem alfe 156 1999 1.8 TS , jak narazie w samochodzie wymieniłem kompletny rozrząd , wariator , termostat i filtr powietrza, był też podłączany do kompa gdzie wyskoczył błąd sondy lambda oraz składu mieszanki, jednak przeczytałem że może być to wina przepływomierza a nie sondy lambda, i teraz moje pytanie ponieważ sam przpływomierz to kwota 250zł bo jeżeli się nie myle musi być oryginalny a sondy 400zł , co mam zrobić krok po kroku aby nie było takiej sytuacji że np wymienie sonde za 400zł i okarze się że to nie jest to ? Czy w jakiś sposób można sprawdzić czy przepływomierz jest sprawny ? Czy można coś jeszcze wyczyścić aby sprawdzić czy to nie jest to ? Zastanawiam się nad wyczyszczeniem przepustnicy ale nie wiem czy to ma sens i jak się do tego zabrać, poprostu ktoś z kim rozmawiałem powiedział mi że może być wina przepustnicy. I jeszcze jedno pytanie troche offtopic , jaki kabel mam kupić aby korzystać z unidraga ? Czy przez ten program skasuje bledy komputera sterującego ?
Z góry dzięki za pomoc