Strona 10 z 38 PierwszyPierwszy 1234567891011121314151617181920 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 378

Temat: Moduł usb emulator zmieniarka cd alfa romeo

hobbit_666`
    Gość

Domyślnie

piter1984 wrzuc jakies zdjecia tej twojej modyfikacji.

piter1984
    Gość

Domyślnie

No więc zrobiłem parę zdjęć, musicie wybaczyć jakość, bo tylko telefonem.

nie no z tym żartuję oczywiście

tu są z alfy.

Użytkownik Rowerzysta Avatar dawid_007_04
    Mieszka w
    Tucze
    Auto
    Była Alfa 155 2,5 TD 1994r. Alfa 166 3.2 V6 , Alfa 166 2,4 JTD 2000 r

Domyślnie

Dla porównania wrzucę parę zdjęć moich modyfikacji co prawda jeszcze nie dokończonych, pozostały delikatne poprawki, ale obrazujących kolejną metodę montażu radia w 166-ce, do którego zachęcam bo nie ma porównania do tego co było
    Załączone obrazy Załączone obrazy Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	Zdjęcie053 (Medium).jpg
Wyświetleń:	865
Rozmiar:	123.0 KB
ID:	23195   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	Zdjęcie057 (Medium).jpg
Wyświetleń:	386
Rozmiar:	134.4 KB
ID:	23196   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	Zdjęcie047 (Medium).jpg
Wyświetleń:	337
Rozmiar:	114.9 KB
ID:	23197   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	Zdjęcie050 (Medium).jpg
Wyświetleń:	597
Rozmiar:	140.7 KB
ID:	23198   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	Zdjęcie055 (Medium).jpg
Wyświetleń:	374
Rozmiar:	104.5 KB
ID:	23199  

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	Zdjęcie054 (Medium).jpg
Wyświetleń:	526
Rozmiar:	137.9 KB
ID:	23200  
    Ostatnio edytowane przez dawid_007_04 ; 05-04-2011 o 18:04

MichałGdy
    Gość

Domyślnie

Sprawa z emulatorem wygląda tak,że mają je na allegro ale nie ma ich w rzeczywistości :|
    ps. beczka ze zdjęcia u góry, ale tak na marginesie to bardzo dobre hertrze ma zamontowane...

Użytkownik Znawca Avatar Dawid_Zielu
    Auto
    Alfa Romeo 166 FL 2,4 JTD 20V Sportronic '03

Domyślnie

Cytat Napisał MichałGdy Zobacz post
    Sprawa z emulatorem wygląda tak,że mają je na allegro ale nie ma ich w rzeczywistości :|
    ....
    to co oni oferują w sprzedaży ?? ciekawe co by było gdybym zamówił przez internet??
    Alfa Romeo - "bez serca bylibyśmy jedynie maszynami"

Użytkownik Romeo Avatar yoozef
    Mieszka w
    Warszawa / Płock
    Auto
    była: Alfa Romeo 166 v6 3.0 Super '98

Domyślnie

Cytat Napisał dawid_007_04 Zobacz post
    Dla porównania wrzucę parę zdjęć moich modyfikacji co prawda jeszcze nie dokończonych, pozostały delikatne poprawki, ale obrazujących kolejną metodę montażu radia w 166-ce, do którego zachęcam bo nie ma porównania do tego co było
    Nieźle to nawet wygląda. A gdzie przenosiłeś guziki (otwieranie klapki wlewu paliwa, itp...) z tego miejsca, w którym wylądowało radyjko?

---------- Post added at 19:41 ---------- Previous post was at 19:40 ----------

Cytat Napisał Dawid_Zielu Zobacz post
    to co oni oferują w sprzedaży ?? ciekawe co by było gdybym zamówił przez internet??
    Ehh, chciało by się powiedzieć "a nie mówiłem"... Biznesmeni, brak słów normalnie...

Użytkownik Alfa i Omega Avatar zulek1986
    Mieszka w
    Bystrzyca Kłodzka, Londyn
    Auto
    Alfa 156 1.9JTD 2004r oraz Volvo S90 2017

Domyślnie

W sumie po zobaczeniu tych fotek sam się zacząłem zastanawiać nad zamontowaniem dodatkowego radia.. Bardzo mi się podoba sposób Dawid_007_04. Bardzo ładnie zostało to zamontowane i chyba też nad takim sposobem pomyślę.. jakbyś mógł to podpowiedz na co zwrócić uwagę no i gdzie przeniosłeś przyciski od TCS i otwierania wlewu paliwa..

Piter1986 Twój sposób też jest ciekawy ale nie mam zielonego pomysłu jak później połączyć panel z jednostką w bagażniku żeby to wszystko chciało działać.. :/

piter1984
    Gość

Domyślnie

2 skrętki UTP najpierw polutowane, później rozcięte przeciągnięte i zlutowane, wszystko działa.
    sposób dawida jest fajny, ale nie chciałem ani nic ciąć, no i co on zrobił z przyciskami ?
    PS. panel można jeszcze wyprowadzić do schowka centralnego

Użytkownik Rowerzysta Avatar dawid_007_04
    Mieszka w
    Tucze
    Auto
    Była Alfa 155 2,5 TD 1994r. Alfa 166 3.2 V6 , Alfa 166 2,4 JTD 2000 r

Domyślnie

Mam tylko jeden przycisk do otwierania wlewu paliwa, powędruje on do popielniczki pod łokietnikiem , myślę że pozostałe przyciski też można bez problemu tam wkomponować. Wrzucił bym zdjęcia ale niestety brak dzisiaj czasu. Z montażem radia jest trochę rzeźby ale naprawdę warto, dla ułatwienia powiem, że na starcie wiadomo demontaż ICS-a, razem z ramką mocującą, to bardzo sprawę ułatwi. Następnie demontaż boczków z tunelu, dla większej swobody przy zabawie z kablami i nie tylko. Jak już wszystko zdemontowane to czas na usunięcie zbędnego plastiku tego pod ICS-em. No i sprawa ostatnia jeżeli chodzi o miejsce na radio to przerobienie jednego tunelu od nawiewu, jakieś 20 cm, no chyba że macie radia z niewielką głębokością montażową, to wtedy nie ma przeróbek. Jeszcze sprawa istotna czyli zasilanie radia, ja poprowadziłem przewód prosto z akumulatora ale gdy prowadziłem napięcie podtrzymania z pod stacyjki to dopiero wtedy zobaczyłem że jest tam dość solidny przewód plusowy który można spokojnie wykorzystać. Tak więc proponuje zasilanie do radia z pod stacyjki. Podłączenie głośników to plug and play. No i sprawa istota , czy warto? Bez zastanowienia odpowiadam że warto! Gra to o niebo lepiej niż ICS nawet na standardowych głośnikach, które już niebawem będę wymieniał, poza tym mamy możliwość odtwarzania CD i nie tylko.. Kolejny krok to montaż wooferów, pod wzmacniacz w tylną półkę i temat audio jak dla mnie zakończony

Użytkownik Alfa i Omega Avatar zulek1986
    Mieszka w
    Bystrzyca Kłodzka, Londyn
    Auto
    Alfa 156 1.9JTD 2004r oraz Volvo S90 2017

Domyślnie

A powiedz mi jeszcze jedno czy dużo jest rzeźbienia? bo ja się zastanawiałem nad montażem radia bez napędu Cd bo wtedy ono nie potrzebuje tyle miejsca.. jest krótsze od odpowiedników na CD.. tylko że jeszcze się nie rozglądałem czy firmowe takie znajdę.. jeśli nie to pozostanę przy zwykłym na CD chociaż nie będę tego napędu używał bo nastawiam się na USB.. Jak skończę akcję kopania kanału to się wtedy wezmę za montaż radia Trochę mi szkoda telefonu który jest wmontowany w ICS-ie ale wtedy kupie radio z bluetoothem i pogodzę jedno z drugim

---------- Post added at 13:06 ---------- Previous post was at 13:04 ----------

A i jeszcze byłbym Ci bardzo wdzięczy jakbyś mi zwymiarował odległości otworu na radio do brzegów obudowy.. nie chciałbym na dzień dobry zniszczyć tej obudowy a widzę po fotkach że Tobie się to bardzo dobrze udało wyciąć

---------- Post added at 13:31 ---------- Previous post was at 13:06 ----------

A jeszcze jedno pytanie Mam system DSP i chyba żeby nie bawić się zbyt dużo z kablami to najlepiej byłoby kupić radio blaupunkt bo wtedy tą orginalną kostkę z isc-a tylko przepne do nowego radia i powinno wszystko działać bo jeśli tego nie zrobię to nie będę miał dźwięku :/

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia