Strona 12 z 12 PierwszyPierwszy ... 23456789101112
Pokaż wyniki od 111 do 114 z 114

Temat: I co zdziwiony? Czyli niespodzianki ujawnione po zakupie?

Użytkownik Romeo Avatar sn00p
    Mieszka w
    Wrocław.
    Auto
    1999r AR 146 1.4 TS 16v -> 2004r AR 156 SW 1.9 JTDm -> 2002r AR 156 2.4 JTD

Domyślnie

Cytat Napisał SCHNNAZZI Zobacz post
    No to ja też dołoże cos od siebie. Wycieraczki działały na jednym biegu. Przełącznik swiateł miał zwarcie. Jeden kierunek nie trzyma się w wejściu. Lampa ułamana złapana na spaw plastikowy. Bagażnik w połowie wyczyszczony. Zabrane dwie wycieraczki pod nogi z tyłu. Przegapiłem to. Było kilka jeszcze drobnych usterek o których już wiedziałem. Ogólnie koles duzo zszedł z ceny więc zaskoczony zbytnio nie jestem. Auto zadbane było koles palił ale w środku nie palone. Popielniczka czysta jak pupcia niemowlęcia. Była stłuczka to widać (z bliska inny odcień lakieru) , dlatego jak nie bedzie dużego zastrzyku gotówki na kolejna Alfę to pewnie wyłoże kasy i położe lakier na całym aucie i zostanie ze mna na kilka ładnych lat. Gdybym miał kupować jeszcze raz to pewnie znów bym kupił ale starałbym sie jeszcze pare stówek zbić z ceny
    Panie takie usterki to nie usterki. Kosmetyka zaledwie ...
    była 1999 Alfa Romeo 146 1.4 TS
    była 2004 Alfa Romeo 156 1.9 M-jet
    była 2002 Alfa Romeo 156 2.4 JTD
    była 2000 Alfa Romeo 145 1.9 JTD
    była 2005 Alfa Romeo 156 2.4 M-jet
    jest 2010 Alfa Romeo 159 1.9 JTDM
    -------------------------------------

Мoδεrдтor Romeo Avatar Jagiel
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Auto
    Ford Mondeo, VW Paserstti, Lancia Kappa

Domyślnie

Cytat Napisał SCHNNAZZI Zobacz post
    No to ja też dołoże cos od siebie. Wycieraczki działały na jednym biegu. Przełącznik swiateł miał zwarcie. Jeden kierunek nie trzyma się w wejściu. Lampa ułamana złapana na spaw plastikowy. Bagażnik w połowie wyczyszczony. Zabrane dwie wycieraczki pod nogi z tyłu. Przegapiłem to. Było kilka jeszcze drobnych usterek o których już wiedziałem. Ogólnie koles duzo zszedł z ceny więc zaskoczony zbytnio nie jestem. Auto zadbane było koles palił ale w środku nie palone. Popielniczka czysta jak pupcia niemowlęcia. Była stłuczka to widać (z bliska inny odcień lakieru) , dlatego jak nie bedzie dużego zastrzyku gotówki na kolejna Alfę to pewnie wyłoże kasy i położe lakier na całym aucie i zostanie ze mna na kilka ładnych lat. Gdybym miał kupować jeszcze raz to pewnie znów bym kupił ale starałbym sie jeszcze pare stówek zbić z ceny
    Trochę alfie poświęcić czasu i wszystko będzie jak ta lala

Użytkownik Znawca Avatar SCHNNAZZI
    Mieszka w
    Biłgoraj
    Auto
    Fiat Tipo 2020 bianca

Domyślnie

Chyba macie rację takie duperelki to w swoim zakresie robiłem. Część spraw już zrobiona. Po drodze miałem większy wydatek i tak powoli troche to leci. Na początku postawiłem na mechanike Ale mechanika w tej chwili niemalże juz doprowadzona do ładu teraz zajmę sie upiekszaniem i wygladem auta

Użytkownik Rowerzysta Avatar sebott
    Mieszka w
    Pruszków
    Auto
    Była: Alfa Romeo 147 1.6 TS 105KM 2001

Domyślnie

U mnie było tego trochę... Po mniej więcej tygodniu od zakupu check engine i przepływka do wymiany. No ale to jeszcze można przeżyć, raczej drobnostka. Gorzej było ze znikającym płynem chłodzącym (mniej więcej szklanka na 1000km), co zauważyłem dopiero po kilku tygodniach, ale wątpię, by poprzedni właściciel o tym nie wiedział, wnioskując po ilości sylikonu naładowanego na głowicy. Winna okazała się uszczelka pod głowicą oraz jakaś wada konstrukcyjna, powodująca, że uszczelka się nie domykała. Przynajmniej tak tłumaczył mechanik. Generalnie płyn wylatywał na zewnątrz, co dało się zauważyć po zamontowaniu osłony pod silnikiem, gdyż pod rozrządem zawsze, dziwnym trafem, miałem małą kałużę. Po drodze okazało się jeszcze, że pompa wody do wymiany i... póki co chyba tyle. Niespodzianki kosztowały mnie jakieś 2000zł i mam nadzieję, że to już koniec.

Rzeczy, o których poprzedni właściciel mnie poinformował, czyli tarcze, klocki, świece oczywiście do niespodzianek nie zaliczam.
    „Własnością człowieka jest zniknąć, śpieszmy się śmiać ze wszystkiego.”

Blaise Cendrars